Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Vokounova Florida si play off NHL nevybojovala

New York - Hokejisté Floridy i díky 23 zákrokům brankáře Tomáše Vokouna zvítězili ve čtvrtečním utkání NHL na ledě Atlanty 3:2, přesto definitivně přišli o šanci na postup do play off. Jejich největší konkurenti New York Rangers totiž porazili Philadelphii 2:1 a udrželi si na sedmém místě tabulky Východní konference rozhodující dvoubodový náskok, stejně jako osmý Montreal po prohře 4:5 v prodloužení s Bostonem.

"O šanci na play off jsme nepřišli v posledních zápasech. Je to otázka výsledků v celé sezoně," doplnil gólman Vokoun, jehož nyní může před MS oslovit kouč české reprezentace Vladimír Růžička.

Zatímco v kabině Panthers zavládl smutek, v útrobách Madison Square Garden v New Yorku se slavilo. Rangers si zajistili účast ve vyřazovacích bojích počtvrté za sebou. K důležité výhře nad Philadelphií je nasměroval gólem už po 52 sekundách hry Markus Näslund, v 13. minutě přidal druhý gól Ryan Callahan. Za hosty v půlce zápasu snížil Daniele Briere, ale víc už domácí Letcům nedovolili.

Montreal doklopýtal do play off

Montreal se probojoval do play off navzdory třetí prohře za sebou. V Bostonu stačilo Canadiens získat bod a toho nakonec hosté dosáhli, přestože v průběhu druhé třetiny prohrávali už 1:3. "Během základní části jsme prožili několik těžkých období. Tím spíš jsem hrdý na celý tým, jak jsme se se vším dokázali poprat a nakonec vybojovat postup," prohlásil kapitán Saku Koivu.

Obránce Jaroslav Špaček přispěl dvěma přihrávkami k výhře Buffala 5:1 nad Carolinou, která prohrála poprvé po devíti zápasech. Přesto Sabres přišli o poslední zbytky naděje na postup do play off. Svůj osud poznali záhy na televizní obrazovce, kde zrovna končil zápas v New Yorku.

Naděje Nahvillu stále žije

Naopak ve hře o účast v play off stále zůstává Nashville, který vydřel v Detroitu výhru 4:3 po samostatných nájezdech. Predators se tak v tabulce Západní konference bodově dotáhli na sedmý Anaheim a osmé St. Louis Blues. Oběma konkurentům však zbývají do konce základní části ještě dva zápasy, zatímco Nashville nastoupí už pouze v pátek v Minnesotě.

Možnost definitivně si zajistit Prezidentovu trofej pro nejlepší tým základní části NHL promeškali San Jose Sharks, kteří podlehli na domácím ledě 1:4 Phoenixu. Jedním gólem se na nečekaném úspěchu Kojotů podílel obránce Zbyněk Michálek, který v druhé třetině svou šestou trefou v sezoně zvýšil na 3:0. V zápase na sebe upozornil také Michálkův spoluhráč Martin Hanzal, který se bez rukavic popral s Devinem Setoguchim.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články