Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vokoun začne ve Washingtonu jako jednička

Washington - Hokejový brankář Tomáš Vokoun začne nadcházející sezonu v zámořské NHL jako jednička Washingtonu. Dvojnásobný mistr světa, který do kádru Capitals přišel začátkem července z Floridy, dostane v úvodu příštího ročníku kanadsko-americké soutěže přednost před krajanem Michalem Neuvirthem. "Chytat bude vždy ten, o kterém si budeme myslet, že je lepší. Když se ale podíváte na to, že máme hráče, který je tak zkušený a chytal jako jednička, tak ho (Vokouna) musíme respektovat. Proto začne jako jednička," řekl Bruce Boudreau.

Pětatřicetiletý Vokoun podepsal s Washingtonem roční smlouvu, která mu zajišťuje příjem 1,5 milionu dolarů, na začátku července. Od počátku tvrdil, že je připraven o svou pozici v týmu bojovat a vysloužit si ji. Kouč Boudreau jej ale nyní alespoň trochu uklidnil.

Vedení Washingtonu věří, že zkušený český gólman pomůže k úspěchu v play-off. Capitals patří mezi nejlepší celky v NHL, čtyřikrát za sebou se jim ale nepodařilo postoupit přes druhé kolo vyřazovací části.


Ve změnu k lepšímu věří i trenér brankářů Washingtonu Olaf Kölzig, dřívější hvězda týmu. "Máme v klubu mladé a talentované gólmany, ale Tomáš je fantastický brankář. Neodchytal toho sice tolik v play-off, ale na mezinárodním poli chytal za český tým výborně," řekl Kölzig.

Kouč Boudreau si navíc dobře uvědomuje, že tým potřebuje k úspěchu dva kvalitní brankáře. "Tomáš je elitní gólman NHL a my máme nyní ještě dva velmi dobré gólmany," podotkl Boudreau, že společně s Neuvirthem bude o šanci prosadit se v NHL bojovat i Braden Holtby.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články