Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vokoun vychytal výhru a připsal si i asistenci

Washington - Hokejový brankář Tomáš Vokoun vychytal v pátečním utkání NHL výhru Washingtonu nad Buffalem 3:1 a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Český gólman zlikvidoval 25 střel, a dokonce si připsal asistenci u jednoho ze dvou gólů Alexandra Ovečkina. Stalo se tak hned v druhé minutě, když Ovečkin v přesilové hře převzal od Vokouna puk v obranném pásmu, projel celé kluziště a jeho střílenou přihrávku si nešťastně srazil do vlastní branky obránce Christian Ehrhoff.

Tomáš Vokoun
zdroj: ČTK/AP

Domácí v první třetině přestříleli Sabres v poměru 11:2, druhý gól ale přidal až v úvodu druhé třetiny Nicklas Bäckström. Pak však převzali iniciativu hosté a v závěrečných čtyřicet minutách měli naopak oni jasnou střeleckou převahu (24:10). Na Vokouna však vyzráli jen jednou, ve 36. minutě snížil na 1:2 Johan Hecht.

Odpor Buffala definitivně zlomil třetím gólem v 55. minutě Ovečkin, který tak rozšířil svou střeleckou bilanci v sezoně na 14 gólů. "V kabině před zápasem jsme si řekli, že je prostě dneska porazíme. Pomohl nám rychlý gól a pak nás podržel Tomáš," prohlásil Ovečkin.

Vokoun byl strůjcem vítězství Capitals podruhé za sebou. O dva dny dříve rovněž pustil pouze jeden gól při výhře 4:1 nad New Yorkem Rangers. Washington zároveň oplatil Buffalu porážku 2:4 z pondělního utkání, v němž inkasoval čtyři góly v první třetině. "Při prvním gólu měl Washington obrovské štěstí. Taky bychom potřebovali občas dát takový šťastný gól, ale zatím spíš většinou padají do naší sítě," povzdychl si po utkání útočník Buffala Jason Pominville, jehož tým prohrál popáté z posledních šesti zápasů.

Na vítěznou vlnu se naopak naladili hokejisté Nashvillu, kteří podruhé za sebou vyhráli 2:1 po samostatných nájezdech. Ve středu v penaltovém rozstřelu zdolali Minnesotu, tentokrát uspěli na ledě St. Louis Blues. Rozhodující gól zařídil v páté sérii český útočník Martin Erat, který byl jediným úspěšným střelcem v nájezdech. Erat nic nevymýšlel, nabruslil před brankáře Jaroslava Haláka a forhendem zavěsil. Gólman Nashvillu Pekka Rinne pak na druhé straně zlikvidoval i pátý nájezd Kevina Shattenkirka.

Nevídaný obrat předvedli v pátek hokejisté Ottawy. V derby s Calgary prohrávali po první třetině 0:3, nakonec se ale radovali z vítězství 4:3 v prodloužení.

Pozici nejlepšího týmu celé soutěže potvrdili hokejisté Chicaga výhrou nad dalším elitním týmem Detroitem 3:2. Blackhawks v utkání dvakrát prohrávali, pokaždé ale dokázali rychle vyrovnat, o jejich vítězství pak rozhodl ve 42. minutě Brent Seabrook.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články