Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vokoun se zaskvěl ve Washingtonu, vychytal další nulu

New York - Hokejisté Washingtonu marně dobývali ve čtvrtečním utkání NHL branku Tomáše Vokouna. Český gólman zastavil všech jejich 36 střel, připsal si třetí čisté konto sezony a dovedl Floridu na ledě soupeře k výhře 3:0. Vítězný gól vstřelil Michael Frolík, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou Semjona Varlamova a sekundu před koncem druhé třetiny otevřel skóre. Na českého útočníka v poslední části navázali Steve Bernier a Mike Santorelli.

"Toto vítězství znamená, že můžeme porazit kohokoliv v lize. Je to důležité pro naše sebevědomí," prohlásil Frolík po výhře nad aktuálně třetím týmem NHL. Navíc Florida minulou sezonu v šesti zápasech proti Washingtonu, jenž byl loni nejlepší po základní části, získala jen jeden bod. "Bylo důležité, že jsme přežili první třetinu. Dokázali jsme to dobrou prací, měli jsme i trochu štěstí. Povzbudilo nás, že jsme to ustáli a potom jsme podle mě hráli velmi dobře," řekl Vokoun.

Třemi góly v přesilových hrách zlomili hokejisté St. Louis odpor Columbusu a soupeře v domácím prostředí porazili 4:1. Jednu z branek v početní výhodě vsítil i Vladimír Sobotka, který tečí střely Erika Johnsona zvyšoval v závěru druhé třetiny na 3:0. Čestný úspěch hostí zaznamenal Jan Hejda.

Hokejisté New Yorku Rangers jsou nejúspěšnějším týmem hrajícím v zápasech venku, kde vyhráli jedenáct z patnácti střetnutí. Naposledy zvítězili Rangers v Ottawě 5:3, když dokázali i zásluhou dvou asistencí Michala Rozsívala třikrát smazat jednobrankový náskok Ottawy a v závěrečných pěti minutách dalšími dvěma zásahy strhnout výhru na svou stranu. Vítězný gól dal Michael Sauer, pro něhož to byl první gól v soutěži.

Naopak Islanders, městští rivalové Rangers, se trápí. Na ledě Bostonu prohráli 2:5, připsali si osmnáctou porážku z posledních 19 utkání, venku nezvítězili už 11 zápasů. Není divu, že jsou na posledním místě v soutěži, aktuálně ztrácejí ve Východní konferenci 18 bodů na poslední postupové místo. Domácí se definitivně uklidnili až v posledních 63 sekundách, kdy dvakrát skórovali při power-play Islanders. Na druhé z nich se asistencí podílel i David Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články