Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vokoun se stěhuje do Washingtonu

Washington – Hokejový brankář Tomáš Vokoun bude v příští sezoně NHL k vidění v bráně washingtonského týmu. V den svých 35. narozenin podepsal gólman roční smlouvu s Capitals, vydělá díky ní 1,5 milionu dolarů. Vokoun nahradí Rusa Ilju Bryzgalova a bude se v bráně Washingtonu střídat s Michalem Neuvirthem, českou skupinu v týmu doplní také obránce Roman Hamrlík, který uzavřel smlouvu v pátek.

"Jsem nadšený z toho, že jsem se stal členem klubu Washington Capitals. Je to skvělý tým s mnoha talentovanými hráči a těším se na to, že udělám všechno pro to, abychom dosáhli našeho hlavního cíle – zisku Stanley Cupu," radoval se Vokoun.

Tomáši Vokounovi s koncem sezony vypršela smlouva s Floridou, byl proto považován za jednoho z nejzajímavějších volných gólmanů. Smlouvou s Washingtonem si ovšem Vokoun finančně pohorší, v týmu Panthers si vydělal za čtyři roky 22,8 milionů dolarů. Zato však s Floridou ani jednou nepostoupil do play-off, naopak Neuvirth s Washingtonem už má z bojů o Stanley Cup zkušenosti – v bráně svého týmu se objevil v devíti utkáních play-off.

Capitals, jejichž hvězdou je útočník Alexandr Ovečkin, potřebovali gólmana k Neuvirthovi poté, co v pátek vyměnili jeho ruského kolegu Semjona Varlamova do Colorada. "Je skvělé, že jsme získali takového elitního a zkušeného gólmana. Teď máme na brankářské pozici dobrý mix talentu, zkušenosti a mládí," uvedl generální manažer Washingtonu George McPhee.

Dvojnásobný mistr světa a bronzový medailista z olympijských her v Turíně 2006 Vokoun má za sebou čtyři sezony na Floridě, předtím působil v Nashvillu a jeden zápas na začátku kariéry odchytal v brance Montrealu. V základní části NHL má karlovarský rodák na kontě 632 utkání s procentuální úspěšností zásahů 91,7 a průměrem 2,56 obdržených branek na zápas.

Michal Neuvirth
zdroj: AP autor: Jacquelyn Martin
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články