Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Vokoun pomohl udržet Washingtonu neporazitelnost v NHL

New York – Český brankář Tomáš Vokoun se v sobotním utkání NHL podílel třiatřiceti úspěšnými zákroky na vítězství Washingtonu 2:1 nad Ottawou. Stal se tak první hvězdou zápasu. Karlovarský rodák si tak i v třetím startu v novém působišti připsal výhru a pomohl hokejistům Capitals udržet jejich neporazitelnost. Vedle Washingtonu jsou v sezoně stoprocentní i hokejisté Detroitu, kteří zvítězili na ledě Minnesoty 3:2 v prodloužení.

Ilustrační foto

Vokoun po utkání tvrdil, že vzhledem k minulé prohře Ottawy 1:7 s Coloradem očekával velmi těžký zápas a odhodlaného protivníka. "V minulosti jsem to taky zažil, takže vím, čím si prošli," podotkl český gólman, jenž byl poslední dvě třetiny v pořádném zápřahu. Hosté totiž přestříleli Capitals v závěrečných čtyřiceti minutách v poměru 26:12, ale skóre se už nezměnilo. "Výsledek nás zklamal. Za dnešní výkon bychom si zasloužili lepší osud," řekl trenér Senators Paul MacLean.

Vokounovi v zápase nekryl záda krajan Michal Neuvirth, který vynechal druhé utkání kvůli potížím ve spodní části těla. Capitals proto povolali z farmy brankáře Danyho Sabourina. V zadních řadách týmu naopak nechyběl obránce Roman Hamrlík, který se v tabulce startů českých hráčů v NHL osamostatnil na prvním místě před Robertem Holíkem.

Vedle Washingtonu jsou v sezoně úspěšní i hokejisté Detroitu

Poprvé ztratila Philadelphia, jež doma podlehla Los Angeles 2:3 v prodloužení. Jaromír Jágr si připsal asistenci u úvodní branky zápasu, když přesným pasem našel Dannyho Briera. Hosté ale kontrovali dvěma zásahy Justina Williamse a po vyrovnání z hole Matta Carlea si vzal slovo Mike Richards. Bývalý kapitán Flyers, který byl v létě překvapivě vyměněn do Los Angeles, našel přihrávkou Jacka Johnsona, který rozhodl o výhře Kings.

Vedle Washingtonu jsou v sezoně stoprocentní i hokejisté Detroitu, kteří zvítězili na ledě Minnesoty 3:2 v prodloužení. Red Wings v zápase i díky trefě Jiřího Hudlera smazali dvoubrankový deficit a dosáhli čtvrté výhry. Hudler bodoval ve všech utkáních, tentokrát tečí střely Jakuba Kindla vyrovnal na 2:2. V prodloužení pak v přesilové hře rozhodl o druhém bodu pro Detroit švédský hokejista Johan Franzén.

Povedený vstup do nového ročníku prožívají i hokejisté Colorada, kteří zvítězili ve čtyřech z pěti zápasů a jsou v čele Severozápadní divize. Avalanche v sobotu uspěli na ledě Montrealu 6:5 po samostatných nájezdech, k čemuž v závěru vydatně pomohl Milan Hejduk. Za poražené se jednou trefil Tomáš Plekanec, který se už ale v nájezdech neprosadil. Ani v pátém utkání sezony se hokejisté Columbusu neradovali z výhry. Bez vítězství jsou v soutěži ještě další dva týmy – Winnipeg, který podlehl ve Phoenixu 1:4 a zaznamenal třetí prohru, a New York Rangers. Ti si třetí porážku připsali v městském derby na ledě Islanders, kde domácím podlehli 2:4.

Výsledky NHL:

Toronto - Calgary 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)

Branky:37. a41. Kessel, 22. Lupul - 5. Glencross, 6. Hannan. Střely na branku: 25:32. Diváci: 19.410.

Montreal - Colorado 5:6 po sam. nájezdech (1:1, 2:3, 2:1 - 0:0)

Branky: 11. Pacioretty, 22. Plekanec, 36. Moen, 53. Gionta, 54. Desharnais -32. a39. D. Jones, 5. Kobasew, 33. P. Stastny, 56. Quincey (Hejduk), rozhodující sam. nájezd Hejduk. Střely na branku: 43:30. Diváci: 21.273.

Philadelphia - Los Angeles 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Branky: 3. Briere (Jágr), 54. Carle -12. a53. Justin Williams, 62. J. Johnson. Střely na branku: 34:26. Diváci: 19.644.

Washington - Ottawa 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)

Branky: 9. Bäckström, 13. Johansson - 20. Regin. Brankář Tomáš Vokoun odchytal za Washington celý zápas, inkasoval jeden gól ze 34 střel a úspěšnost zásahů měl 97,06 procenta. Střely na branku: 26:34. Diváci: 18.506.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články