Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vokoun nebude chytat letos na MS, ale v reprezentaci nekončí

Vancouver - Hokejový brankář Tomáš Vokoun nebude startovat na letošním mistrovství světa v Německu. Jeho dny v reprezentačním dresu ale ještě nejsou sečteny. "Momentálně jen neplánuji jet na příští světový šampionát. Jak se bude vyvíjet situace dál, nevím," řekl Vokoun po pondělním tréninku. Každopádně ale počítá s tím, že startuje na své poslední olympiádě. "Na další už budu asi starý," řekl gólman, jemuž bude v létě 34 let.

Mistr světa z Vídně 2005, který momentálně chytá na Floridě a prožívá jednu z nejvydařenějších sezon v kariéře, žádná velká prohlášení o konci kariéry v reprezentaci vydávat nechce. "Myslím si, že taková prohlášení nejsou důležitá. Většina lidí je stejně třikrát změní," podotkl Vokoun realisticky.

Momentálně však nevylučuje, že by se na světovém šampionátu objevil například v roce 2011, kdy se bude hrát na Slovensku. "Ta možnost tam je. Bude ale záležet na tom, jaké budou moje výkony, jak se budu cítit, kdo bude trénovat a zda o mě bude zájem," řekl Vokoun. Vůbec nepřemýšlí ani o konci aktivní kariéry. "Doufám, že mám ještě čtyři sezony před sebou. Vždy jsem si říkal, že bych mohl chytat tak do sedmatřiceti nebo osmatřiceti," uvedl.

V těchto hodinách se rodák z Karlových Varů plně soustředí na olympijské hry a osmifinálový souboj proti Lotyšsku. "Člověk musí být opatrný, hlavně musíme hrát náš hokej a je jedno, s kým hrajeme," podotkl Vokoun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články