Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Vokoun byl vyhlášen v NHL druhou hvězdou týdne

New York - Druhou hvězdou uplynulého týdne NHL byl vyhlášen český brankář Tomáš Vokoun hájící barvy Floridy. Dvaatřicetiletého Vokouna, který za toto období udržel ve třech zápasech dvakrát čisté konto, předčil jen útočník Mike Richards z Philadelphie, který stihl za pouhé dva duely osm bodů za tři trefy a pět přihrávek. Mezi trojici oceněných se dostal i francouzský gólman Cristobal Huet z Chicaga.

V poslední době hýří Vokoun v zámoří skvělou formou. V uplynulém týdnu pustil za záda jen tři ze 118 střel soupeřů. V úterý si díky 36 úspěšným zákrokům připsal čisté konto proti New Jersey, o dva dny později inkasoval třikrát z 41 střel při porážce 0:4 od Chicaga a v sobotu exceloval proti Bostonu.

Během vítězství 2:0 si díky 41 zákrokům připsal šesté čisté konto v sezoně a o jediné už zaostává za lídrem soutěže Stevem Masonem z Columbusu. Vokoun pomohl Floridě k posunu na sedmé místo ve Východní konferenci. V této sezoně má Vokoun ze 44 zápasů průměr 2,41 inkasované branky a úspěšnost zákroků 92,7 procenta.

Čtyřiadvacetiletý Richards si řekl o vítězství v tradiční anketě ve čtvrtečním utkání proti Buffalu svým nejpovedenějším zápasem v kariéře. Na výsledku 6:3 se podílel pěti body za dva góly a tři asistence. Nasbíral i pět plusových bodů za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. V sobotu proti Pittsburghu se prosadil střelecky v oslabení a přidal dvě přihrávky. Huet pomohl ve čtyřech zápasech Blackhawks ke třem vítězstvím a ve čtvrtek proti Floridě vychytal svou třetí nulu v sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články