Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vojta si cení úspěchů Kladna i po návratu opor zpět do NHL

Kladno - Trenér hokejistů Kladna Zdeněk Vojta hodnotí sezonu Rytířů po vyřazení ve čtvrtfinále extraligy s pražskou Slavií jako úspěšnou. Byl rád, že jeho tým i po návratu hvězd do NHL a odchodu dalších opor v závěru sezony po postupu do předkola vybojoval sérii s mistrovskými Pardubicemi. O své budoucnosti na lavičce kladenského mužstva nechce spekulovat.

Radost hráčů Kladna
zdroj: Kateřina Šulová autor: ČTK

"Doufám, že sezona bude hodnocená kladně, přestože jsme prohráli 1:4 na zápasy se Slavií. Je to kvalitní mužstvo, které bylo druhé v tabulce, a myslím si, že semifinále není jejich konečná," řekl novinářům Vojta.

Zdeněk Vojta:

"Sezona pro nás byla o dvou částech. V první jsme měli k dispozici ze začátku pět hráčů NHL, hrálo se na krásu pro diváky, kteří chodili, a hokej byl perfektní. Pak hráči z NHL začali odjíždět, byli zranění a už to nebylo ono. Ve třetí čtvrtině už výsledky nebyly takové a dostávali jsem zbytečně moc gólů."

Po pětizápasové bitvě s Pardubicemi byla Slavia nad síly Kladna a Rytíři v pěti utkáních vstřelili jen tři branky. "Postup přes Pardubice nás stál spoustu sil. Hráli jsme hodně fyzicky náročný hokej. A v sérii proti Slavii jsme nebyli kompletní," vypočítal další absence úzkého kladenského kádru. Na druhou stranu bere jako velké plus zkušenosti, které nasbírali méně ostřílení hokejisté. "Pro některé hráče to bylo první play-off. I chybami se člověk učí. Věřím, že z každého zápasu si vezmou ponaučení a mělo by je to posunout ještě někam dál," prohlásil.

Vojtovi skončila v Kladně smlouva a předpokládá, že o budoucnosti by měl mít jasno přibližně za tři týdny. "Nevíme, jaké bude mužstvo. Žádná jednání ani s hráči neprobíhala. Dokud je sezona, tak se s nikým nemluví," doplnil kouč.

Pokud Vojta v Kladně setrvá, má představu o tom, kdo z kádru by měl pokračovat. Udržet by chtěl kapitána Pavla Pateru, který v září oslaví už 42. narozeniny. "Mám samozřejmě seznam hráčů, které bych chtěl, a Pavel je mezi nimi. Byl jedním ze strůjců našeho postupu přes Pardubice, když měl sílu. Ale sérii končil s chřipkou, hrál už pod prášky. V 41 letech takové nasazení vezme daleko víc sil. Bojoval, ale už to nebylo ono," litoval Vojta, že čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana nemohl hrát v plné síle.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články