Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vojnova, který nejede kvůli domácímu násilí, v týmu Ruska nahradí Nestěrov

Moskva - Obránce Nikita Nestěrov z Tampy Bay nahradil v nominaci na Světový pohár Vjačeslava Vojnova z Petrohradu, který nemůže na turnaji hrát po suspendaci v NHL kvůli domácímu násilí. Třiadvacetiletý Nestěrov se tak může těšit na svou premiéru v dresu sborné v dospělé kategorii.

Nikita Nestěrov
zdroj: Reuters autor: USA Today Sports

Bývalý zadák Los Angeles Vojnov se na konci května objevil v nominaci, přestože NHL upozorňovala, že nadále trvá jeho trest. Právě NHL ve spolupráci s hráčskou asociací NHLPA Světový pohár pořádá a už v době zařazení Vojnova do kádru bylo jasné, že suspendace bude platit i pro turnaj. Vedení zámořské ligy to nyní definitivně potvrdilo a dalo Rusům možnost ke změně v kádru.

Ruská hokejová federace se podle svého vyjádření snažila s NHL Vojnovovu účast na Světovém poháru řešit, ale neuspěla a nakonec přijala možnost změny v nominaci. Navíc FHR ujistila, že s bronzovým medailistou z letošního domácího MS nadále počítá na jiné mezinárodní akce.

Vojnov za napadení manželky z roku 2014 strávil tři měsíce ve vězení a dostal ještě tříletou podmínku. Od propuknutí kauzy byl předloni v říjnu suspendován a v sezoně 2014/15 sehrál za Los Angeles jen šest zápasů. Vítěz Stanleyova poháru s Kings z let 2012 a 2014 se v dalším ročníku vrátil do Ruska a od listopadu působí v Petrohradu.

I po zařazení Nestěrova má kouč Oleg Znarok v kádru nadále 19 hráčů z NHL a čtyři z KHL. K útočníkům Ivanu Těleginovi z CSKA Moskva a Jevgeniji Dadonovovi s Vadimem Šipačovem z Petrohradu totiž přibyl Pavel Dacjuk, který se rozhodl skončit v Detroitu a bude hrát také za Petrohrad.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články