Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vlasák musel po Hollwegově zákroku na operaci: Nemohl jsem se vůbec hýbat

Praha – Střet Tomáše Vlasáka s Ryanem Hollwegem má pro prvně jmenovaného daleko vážnější následky, než se prvotně zdálo. Devětatřicetiletý trojnásobný mistr světa se musel ve středu podrobit operaci zraněného stehna a bude minimálně měsíc chybět Slavii. Vlasák přitom v úterý nastoupil proti Vítkovicím, ale o den později musel do nemocnice.

"Myslel jsem si, že je to normální koňar, ale nakonec se ukázalo, že se tam objevilo spoustu krevních sraženin," řekl Vlasák. Vlasák přitom po Hollwegově ataku, za který Američan dostal od disciplinární komise trest na deset zápasů, vynechal jen derby se Spartou, ale pak už v duelech s Karlovými Vary i Vítkovicemi hrál.

"Po tom úterním zápase s Vítkovicemi mi to stehno začalo hrozně tvrdnout, za pět minut už jsem s tím vůbec nemohl hýbat. Nejdřív jsem si myslel, že je to křeč, ale když neustupovala, došlo mi, že je něco špatně," uvedl Vlasák.



"Nemohl jsem si ani sednout, lehnout, prostě nic. Tak jsem zavolal masérovi, který kontaktoval našeho doktora. A hned jsem musel do Vinohradské nemocnice, kde si mě nechali," dodala slávistická opora. "Vypadá to, že minimálně měsíc budu bez hokeje. Normální člověk musí být v klidu čtyři až pět týdnů, ale sportovci to mají trochu jinak. Takže uvidíme. Každopádně čtrnáct dní nesmím dělat nic, potom bych třeba mohl pomaličku na kolo.

Posila Pražanů právě z Plzně nečekala, že by mu zákrok kamaráda Hollwega mohl způsobit takovou újmu. "Normálně jsem s tím po tom Ryanově zákroku hrál dál, ale jak jsem to více zatížil, něco uvnitř prdlo a všechno se zalilo krví. A nevsáklo se to. Všechno museli okamžitě odstranit, jinak by to mohlo zvápenatět, což by byl velký průšvih. A znamenalo by to konec hokeje," dodal Vlasák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články