Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vlach v domácí premiéře za Třinec slavil hned tři gólová jubilea

První gól za Třinec, svou stou branku v nejvyšší soutěži a stou extraligovou trefu Třince v rozehrané sezoně - to všechno stihl v dnešním utkání proti Chomutovu útočník Ocelářů Roman Vlach. Díky jeho dvěma gólům domácí porazili Piráty 4:2 a po dvou a půl měsících se mohli radovat z tříbodové výhry na vlastním ledě.

Roman Vlach
zdroj: ČT sport

Syn kouče Rostislava Vlacha, který vede s Filipem Pešánem českou reprezentační dvacítku, měl domácí premiéru za Třinec ostrou jako břitva. Dvěma bekhendovými zásahy v rozpětí 103 sekund zařídil Ocelářům vedení 2:0.

"To jsem nevěděl, je to pro mě novinka, že jsem dal stý gól. To první mi kluci připomněli už na střídačce, takže bude asi nějaká svačinka. Asi to bude trošku drahé," řekl Vlach, který byl do Třince vyměněn na Nový rok z Olomouce za Zbyňka Irgla.

Ještě v dresu Kohoutů shodou okolností 28. prosince rozhodl v Třinci penaltový rozstřel a zajistil Hanákům výhru 4:3. O pár dnů později ale pod Javorový zamířil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Chomutov

"Pak si ze mně dělali v Olomouci srandu, že dám jeden gól a už jdu do Třince. Ale to byla spíše náhoda. Zrovna to tak vyšlo," usmál se Vlach, který jinak na Hané spíše tápal a v sezoně tam skóroval jen čtyřikrát.

Zato v Třinci má povedený úvod nového angažmá. Už na Spartě si připsal bod za přihrávku, teď přidal dva góly.

"Povzbudí to, když přispějete k výhře týmu, obzvláště, když jsem tu nový. Hraji s výbornými hráči, je tady jméno vedle jména. Ať je to Martin Růžička nebo Marcinko, ti kluci toho mají spoustu za sebou a je pro mě čest s nimi hrát. Nemůžu si vůbec na nic stěžovat," řekl Vlach.

Osmadvacetiletý útočník si pochvaluje, že mu sedí třinecký styl hokeje. "Je tu úplně odlišný styl hokeje. Třinecká hra mi sedí, protože hrajeme kombinačně. V Olomouci je to více o důrazu. Ale prostě tak to je. Organizace v Třinci je výborná, jsem tady sice jen pár dní, ale extrémně spokojený. Je to tady parádní," řekl Vlach.

Přiznal, že herně mu hned poskočilo sebevědomí. "Člověk přijde, dvakrát se vyhraje, dáváme si to. Sebevědomí šlo nahoru. Jsou to ale jenom dva zápasy, potřebuju, abychom takhle pokračovali i dál. Abych, jak se říká, neusnul na vavřínech, ale cítím se určitě líp," dodal Vlach.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články