Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vítkovický Svoboda: Když budeme hrát takhle, nemám o nás strach

Vítkovický brankář Miroslav Svoboda odchytal proti Zlínu povedený zápas. Dokázal zastavit všech 25 střel zlínských hokejistů, pomohla mu i branková konstrukce, a tak gólman ostravského celku vychytal třetí čisté konto v sezoně. Vítkovice i díky jeho povedenému výkonu zvítězily těsně 1:0.

Miroslav Svoboda
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Je to samozřejmě radost, ale musíme jít dál. Chybí ještě jedenáct zápasů a pro nás je to teď taková malá baráž. Nevím přesně, jaký máme v tabulce aktuálně náskok. Není čas na nějaké extra oslavy, ale spíše na práci dopředu," řekl Svoboda. Vítkovičtí na svém ledě po třech porážkách zabrali a vyhráli teprve podruhé v novém roce.

Ostravané po sérii tří proher uspěli dvakrát za sebou. Na nedělní výhru v Olomouci nyní navázali zvládnutým duelem se Zlínem.

"Snažíme se hrát svou hru a myslím, že to je vidět čím dál víc. Týmu začínám víc a víc věřit. Mužstva kolem nás sice taky vyhrála a bude to boj až do konce, ale musíme hrabat každý zápas a věřit, že si to uhrajeme sami," pokračoval vítkovický gólman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Zlín

Ten byl jedním z hrdinů úterního večera v Ostravě, když zlikvidoval všechny střely zlínských hokejistů a připsal si třetí čisté konto v probíhajícím extraligovém ročníku.

"Každý zápas je teď těžký. Mám možná trošku výhodu, že jsem to zažil v Jihlavě, ať už v play-off nebo v baráži. Čtyřikrát jsme tam vyhráli 1:0 a tyhle zápasy mi docela vycházely. Člověk si věří, když je to dlouho 0:0. My tentokrát hráli parádně. Když takhle budeme hrát dál, nemám strach," prohlásil.

Svoboda si uvědomuje, že do problémů se Vítkovice dostaly i díky tomu, že dost inkasoval. "Samozřejmě to souvisí s tím, že jsem dostával dost gólů. Člověk to v hlavě má a pak se to odráží trochu víc, než bych chtěl. Na začátku sezony mě to ale trefovalo, ani nevím jak. Je to asi přirozený vývoj a já jsem rád, že mám důvěru jak od kluků, tak i od trenérů," usmál se.

Vítkovičtí proti Zlínu skvěle zvládli i hru v oslabení stejně jako naposledy na Hané. "Přišla spousta zkušených kluků, kteří nám na začátku sezony chyběli. Jsou to kluci z vítězných týmů a teď jsou tady. Můžeme být jen rádi, že byli ochotni přijít sem za námi," řekl Svoboda a poukázal na posily z Brna či Hradce Králové.

V pátek Vítkovičtí s dvěma úspěchy v zádech vyrazí na sever Čech, kde vyzvou extraligového lídra z Liberce.

"Rozdíly se teď mažou, třeba Litvínov vyhrál s Plzní a my se musíme snažit vyhrát i tam. Ve druhém kole jsme tam těsně prohráli. Teď tam jedeme den napřed a věřím, že nás trenéři na zápas dobře připraví," dodal Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články