Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Vítkovická přestřelka. Sparta vedla, pak dotahovala a nakonec prohrála v prodloužení

Už 3:0 vedli v utkání Vítkovic se Spartou hostující Pražané. Jenže domácí tým dokázal čtyřmi brankami v závěrečném dějství otočit a směřoval k vítězství. Spartě alespoň bod vystřelil v 54. minutě z přesilovky Rousek, jenže Vítkovice v prodloužení díky Maroszovi zvítězily 5:4.

Utkání Vítkovice - Sparta
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Ukázali jsme si, že máme sílu v mančaftu. Takhle se vrátit umí silné mančafty," pochvaloval si autor rozhodující branky Marosz.

I když úvod utkání přinesl vyrovnaný boj, stačilo 14 sekund v polovině první části a skóre se naklonilo na stranu Pražanů. Hned první přesilovku zužitkoval v 10. minutě Řička, který se z pravého kruhu ukázkově opřel do Pechovy přihrávky z rohu hřiště.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Sparta Praha

Už za 14 sekund sehráli sparťané takřka identickou kombinaci po druhé straně a Zikmundovu přihrávku přetavil v druhý zásah pohotovým nápřahem Forman.

"Nebylo to ideální takhle začít zápas. Jsem rád, že jsme se z toho pak ale oklepali a vrátili se do zápasu. Po takovém průběhu dva body bereme," řekl Marosz.

Dva slepené góly přišly domácí hodně draho, protože ve druhé části byli znatelně aktivnější. Palebnou převahu ale nedokázali vyjádřit brankově, z velké šance minul hostující branku Schleiss. V 31. minutě navíc v přesilovce zapomněli na Rouska, který dlouhé sólo od červené čáry ve vlastním oslabení proměnil v třetí gól.

"Dali jsme sice na začátku dva góly, ale od druhé třetiny jsme přestali hrát. Nevím proč. Vítkovice se dostávaly do šancí a nakonec to otočily," řekl sparťanský útočník Robert Říčka.

Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Všechno se obrátilo v třetí části. Hosté ještě ve 45. minutě vedli 3:0, ale pak se zblízka dorážkou prosadil Dočekal a Spartě se slibně rozehraný zápas rozpadl pod rukama.

"Odrazili jsme se od naší hry ve druhé třetině, protože i když jsme prohrávali 0:3, nebyli jsme horší a Sparta nás nepřehrávala. Věděli jsme, že když dáme jeden dva góly, tak se s tím dá něco udělat a to se taky stalo," řel vítkovický útočník Rastislav Dej.

Lakatoš v 50. minutě podobně jako Rousek ujel v oslabení a snížil na 2:3. Dej po závaru před Machovským v 51. minutě doklepával do odkryté branky a Hruška o 55 sekund později dokonce otočil skóre, když nenápadnou střelou na bližší tyč překvapil Machovského.

I z takového direktu se Pražané, které už z lavičky opět vedl i Josef Jandač, otřepali. Pomohla jim přesilovka, v níž Rousek v 54. minutě propasíroval kotouč za Svobodu a vyrovnal.

Poslední část byla jako na houpačce. Sparta v závěru řádné doby mohutně tlačila a měla několik šancí, které však stejně jako v úvodu prodloužení pochytal Svoboda. Vítkovice naopak z ojedinělého kontru rozhodly, Marosz svůj únik zakončil zkušeným blafákem.

"Vedli jsme 3:0, takové zápasy by se měly dohrávat do vítězného konce. Přestali jsme bruslit. Vítkovice měly lepší pohyb a tam to pohřbily asi ty dva góly na 3:3," dodal Říčka.

HC Vítkovice - Sparta Praha 5:4 v prodloužení (0:2, 0:1, 4:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 46. Dočekal (Lakatoš, Dej), 50. Lakatoš (L. Kovář, Hruška), 51. Dej (Werbik), 52. Hruška (R. Černý, Koch), 63. Marosz (Schleiss) - 10. Říčka (Pech, Košťálek), 10. Forman (Zikmund), 31. Rousek (Tomášek), 54. Rousek (Horák, Řepík). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - Malý, J. Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 1:1. Bez diváků.

Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Štencel, Polášek, L. Kovář, R. Černý, Koch - Schleiss, Marosz, L. Krenželok - Lakatoš, Hruška, V. Polák - Dej, J. Mikyska, Šišovský - Dočekal, Werbik, T. Kubalík. Trenér: Trličík.

Sparta: Machovský - Němeček, Košťálek, T. Pavelka, Piskáček, T. Dvořák, M. Jandus - Rousek, Horák, Řepík - Říčka, M. Sukeľ, Tomášek - Buchtele, Pech, Kudrna - Zikmund, Vitouch, Forman. Trenéři: Hořava a Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články