Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vítkovice zdolaly v prodloužení Litvínov, Svačina si připsal čtyři body

Ostrava - Hokejisté Vítkovic porazili ve 44. kole extraligy Litvínov 4:3 v prodloužení. Ke dvěma bodům je znovu dovedla v oslnivé formě hrající druhá řada, která obstarala všechny čtyři góly. Mužem utkání byl Vladimír Svačina, který vstřelil vítězný gól a na zbylé tři přihrál. Severočeši venku prohráli pošesté v řadě.

Po strhujícím pátečním utkání v Třinci se Vítkovice proti Litvínovu vůbec nemohly dostat do tempa. A nenapomohl jim k tomu ani poměrně rychlý gól, který v šesté minutě po sehrané spolupráci se svým nahrávačem Romanem vstřelil ranou bez přípravy vítkovický kanonýr Huna. Ještě předtím při domácích stálo štěstí, když zblokovaná přihrávka Černého cinkla o levou tyčku Málkovy branky. Dřív než se však Vítkovice nadály, Verva zápas otočila.

Na vyrovnání jí stačilo jen 29 sekund, neobsazený Rapáč na brankovišti na přihrávku Černého jenom nastavil hůl. Pak na trestnou lavici usedla nová vítkovická posila Lučka a hosté první přesilovku brzy zúročili, i když Lukešův zásah nohou musel přezkoumat videorozhodčí. Hru domácích začala svírat křeč, která se naplno projevila v bezmála dvouminutové přesilovce pět na tři; Vítkovice v ní ani jednou netrefily prostor mezi tyčemi a z tribun se na ně snášel hromový pískot.

Záchvěv zlepšení přišel s úvodem druhé části. Nejlepší vítkovická řada znovu dokázala, že o sobě na ledě ví, a Huna po akci se Svačinou svým druhým gólem v početní výhodě skóre srovnal. Jinak se ovšem Ostravané znovu spíše trápili, byť jim soupeř svými fauly nabízel další a další přesilovky. Hra oboustranně upadla do podprůměru, což dokresluje poměr střel na branku ve druhé části 5:6.

Ospalou atmosféru zápasu ještě umocnil Černý, který si ve 42. minutě šikovně stáhl puk a švihl ho pod horní tyčku. Domácí však dokázali kontrovat ve vlastním oslabení, perfektní pas Svačiny umístil v 50. minutě do zcela prázdné branky Roman. Hrdinou zápasu se mohl stát Huna, který se padesát sekund před koncem dostal do sólového nájezdu, ale Francouz mu bravurním zákrokem odepřel hattrick. Huna si podíl na rozhodujícím gólu přesto připsal. V 63. minutě po rychlém protiútoku nabil Svačinovi, který švihem skóroval pod břevno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Litvínov

HC Vítkovice Steel - HC Verva Litvínov 4:3 v prodl. (1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Huna (Roman, Svačina), 22. Huna (Svačina, Sloboda), 51. Roman (Svačina, Sloboda), 63. Svačina (Huna) - 7. Rapáč (R. Pšurný, Gula), 10. Lukeš (Hübl, Ručinský), 42. J. Černý (Rapáč). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:10, navíc Brejčák (Litvínov) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4253.

Vítkovice: Málek - Barinka, Kudělka, Sloboda, Voráček, Malík, Stehlík, Štencel, Lučka - Klimek, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Ujčík, R. Hruška, Strapáč - Kucsera, Kolouch, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Piroš, Ručinský - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Baláž, Smolka, Ludvík. Trenéři: Jeřábek a Rosol.

Peter Oremus (Vítkovice): "Z pohledu bodů, které potřebujeme, nás výhra nad Litvínovem a dva body těší. Ale byly tam chyby. Výkon si ale musíme zhodnotit sami."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Vzhledem k výkonu je bod málo, ale takový je hokej. Měli jsme na to, získat více. Vedli jsme 3:2 a měli přesilovku, ale v ní jsme inkasovali. Nakonec jsme nemuseli mít nic, ale v poslední minutě třetí třetiny nás podržel brankář. Znovu jako ve Zlíně jsme nedokázali zápas dotáhnout do nájezdů."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články