Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice zajíždí do Litvínova, pokusí se s ním poprvé bodovat

Litvínov - Hokejisté Vítkovic se v předehrávce 31. kola extraligy představí v Litvínově s jasným cílem - uzmout domácím poprvé v sezoně body. Severočeši v dosavadním průběhu sezony vyhráli oba vzájemné duely. Na období bezprostředně před reprezentační pauzou ovšem vzpomínají mnohem raději Ostravané, kteří vyhráli poslední tři zápasy. Verva by naproti tomu ráda ukončila sérii čtyř porážek, má jí k tomu pomoci i návrat útočníka Martina Ručinského do sestavy.

Litvínov patřil k týmům, které přestávku v extraligovém programu vyhrazenou turnaji Channel One Cup přivítaly. Před ní získali svěřenci kouče Vladimíra Jeřábka jediný bod ze čtyř zápasů a navíc se hodně trápili v koncovce - během této série skórovali pouze pětkrát.

"Měli jsme stejný režim jako v té první pauze a chceme to po ní zase co nejrychleji nastartovat a bodovat. Na druhou stranu, ty nepovedené zápasy před pauzou, přesně takovou sérii jsme v sezoně už měli a podobné výkyvy přijdou asi na každého. Jde vždy o to, jak rychle se týmu podaří z toho dostat," řekl Jeřábek.

Ručinský hrál naposledy 4. listopadu proti Karlovým Varům. Následně jednačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana tým opustil, ale během minulého týdne se k němu opět připojil. "Zítra ráno se definitivně rozhodneme, zda nastoupí, ale velmi pravděpodobně do hry zasáhne," uvedl Jeřábek. Jaké má s Ručinským záměry, ale prozradit nechtěl.

Vítkovičtí nemohou počítat s pomocí zkušeného zadáka Kuby, který se vrátil do zámoří, ani s nedoléčenými Ujčíkem, Kudělkou a Káňou.

"Bude to utkání s týmem, kterému bychom se v případě vítězství velmi výrazně bodově přiblížili. Náš cíl je tak jednoduchý - chceme udělat vše pro to, abychom z Litvínova nějaké body přivezli. Ovšem máme také na paměti, že vyrovnanost týmů je velká a stejně velká je i kvalita našeho soupeře," řekl vítkovický trenér Peter Oremus.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítkovice jedou do Litvínova

Vítkovice se na rozdíl od ostatních týmů v letošním kalendářním roce představí v extralize už jen dvakrát. V posledním prosincovém týdnu budou obhajovat třetí místo na Spenglerově poháru v Davosu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články