Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Vítkovice zabraly a poradily si s Kladnem

Ostrava - Po třech porážkách hokejisté Vítkovic zabrali a v utkání 42. kola extraligy si v boji o účast v play-off polepšili domácí výhrou nad Kladnem 4:2. Dvěma góly se o vítězství přičinil Vladimír Svačina, tři asistence nasbíral Ondřej Roman. Kladno nebodovalo po předchozích dvou výhrách.

S nutností naplno zabodovat se Vítkovice vypořádaly až nečekaně snadno. Svěřenci kouče Petera Oremuse do zápasu vlétli s velkou chutí a ve čtvrté minutě oslavovali vedoucí gól. Kladenská defenziva propadla na vlastní modré čáře, Svačina se od hrazení utrhl do sólového nájezdu a protlačil puk za Cikánka. Z utkání se pak stala hra na jednu branku. Vítkovice mnohem lépe kombinovaly, po Slobodově kolmici uháněl sám na Cikánka i Šedivý, ale se střelou mezi betony neuspěl.

Vyloženou šanci promarnil Stehlík, ale štěstí se vzápětí usmálo na Burgra, který přihrával před branku a od brusle hostujícího zadáka Černoška kotouč při signalizované výhodě doputoval podruhé do branky. Vítkovice dvacet minut dominovaly. Třetí gól měl na hokejce Roman, ale zblízka nechal vyniknout Cikánka. V jediné kladenské možnosti v první části za překonaného Málka zaskočil Sloboda, který puk po Kamešově ráně vyhodil z brankové čáry.

Náznak kladenského vzepětí ihned udusil vítkovický kanonýr Huna, který po chybě hostů v obraně mířil bez přípravy přesně pod horní tyčku. Za stavu 3:0 bylo rozhodnuto. Domácí měli hru plně ve své režii, což potvrdil Svačina, který v úvodu druhé části pohotovou ranou z ostrého úhlu využil přesilovku a donutil hosty k výměně gólmanů.

Náhradník Chábera už tolik práce neměl. Vítkovické sevření ochablo a ve 37. minutě toho Hlaváč po Kuchlerově ideální přihrávce využil ke snížení. Deset minut před koncem Kuchler dokonce upravil na 2:4. I když Huna pak pohrdl dalším sólovým nájezdem, Středočeši se o možnost závěrečného tlaku připravili vlastní nedisciplinovaností a zbytečným čtyřminutovým vyloučením Daleckého.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Kladno

HC Vítkovice Steel - Rytíři Kladno 4:2 (3:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Svačina (Roman, Rehák), 10. Burger, 14. Huna (Svačina, Roman), 24. Svačina (Roman, Sloboda) - 37. Hlaváč (Kuchler), 50. Kuchler (Valský). Rozhodčí: Hradil, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 5 053.

Vítkovice: Málek - Malík, Stehlík, Sloboda, Rehák, Štencel, Kudělka, Voráček - Ujčík, Burger, Klimek - Huna, Roman, Svačina - Bartánus, R. Hruška, Strapáč - Šedivý, Húževka, J. Káňa. Trenéři: Oremus a Svozil.

Kladno: Cikánek (24. Chábera) - Kameš, Piskáček, Drtil, Černošek, D. Růžička, Doudera - Eberle, Lukáč, M. Látal - Valský, Kuchler, Hlaváč - Kuchejda, Dalecký, Obdržálek - Strnad. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Velmi dobře jsme začali, ale brzy jsme se uspokojili pod dojmem vysokého vedení. Ve druhé třetině Kladno zvýšilo aktivitu a my jsme si mysleli, že to půjde samo. Pak už jsme se nemohli z nějaké takové letargie dostat, i když se kluci pořád hecovali. Můžeme být spokojeni jen s výsledkem 4:2, protože to pro nás byly důležité body."

Petr Tatíček (Kladno): "Nezačali jsme podle našich představ. Soupeř nás předčil ve všem, v pohybu, nasazení, chuti. Z výkonu v první třetině jsme byli zklamaní. Snad ještě za stavu 0:2 kdyby nám tam jedna střela propadla až do branky, mohli jsme první třetinu přežít lépe. Ale domácí bek to vyhodil z čáry a bohužel soupeř se dostal do vedení 3:0. První třetina o výsledku vlastně rozhodla. Ve druhé třetině už soupeř trošku zvolnil. Zápas jsme dohráli vyrovnaněji, ale domácí vyhráli zaslouženě."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články