Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice vynulovaly hradeckou ofenzivu a důrazně vykročily za play-off

Hradec Králové – V předchozích deseti zápasech se žádný tým ani zdaleka nevyrovnal ofenzivní síle Hradce Králové. Východočeši za tu dobu nasázeli skvělých 43 branek a vybojovali nejvyšší počet bodů. Jenže Vítkovice proti svému soupeři dokázaly zabodovat naplno a ke všemu zcela vynulovaly jeho ofenzivní potenciál, když zvítězily 2:0. Upevnily si tak osmé místo a na boje o udržení už mají náskok sedmi bodů.

Domácí Mountfield měl v úvodním dějství mnohem více šancí. Hned na začátku mohl skórovat Šimánek, jenže Bartošák byl proti. Hradec se neprosadil ani při přesilovce, i když je v jejich proměňování v extralize nejlepší. Bartošák pak navíc chytil dvě veliké příležitosti. Nevyzrál na něj obránce Štajnoch ani tečující střelec Köhler.

Druhá třetina už byla o něčem jiném. Nebezpečnější byly Vítkovice, což dokumentoval i poměr střel na bránu. Hosté jich vypálili čtrnáct, zatímco domácí pouze tři.

Severomoravanům se tato aktivita vyplatila. Ve 32. minutě ujel po pravé straně Roman, jeho první střelu brankář Rybár vyrazil. Jenže útočník získal puk znovu za bránou, poslal ho Hrbasovi, jenž dal gól. Puk nezastavil ani obránce Štajnoch, který v tu chvíli zaskakoval v bráně za Rybára.

Třetí třetina začala podobně, jako probíhala ta druhá. Hosté totiž dokázali zvýšit svůj náskok. Ve 43. minutě objel bránu Květoň, přihrál Tyborovi, který podruhé překonal Rybára. Snížit mohl člen čtvrtého útoku Kopta, ale Bartošák znovu perfektně zasáhl lapačkou. Podobně dopadl také Šimánek.

Mountfieldu navíc nevyšla pět minut před koncem ani další přesilovka, a proto hosté celkem v pohodě náskok ubránili. Hradec tak v domácím prostředí nebodoval poprvé po devíti utkáních.

Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Hrbas (O. Roman), 43. Tybor (D. Květoň). Rozhodčí: Rohatsch (Něm.), Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:2, navíc Picard (Hradec Králové) 10 min. Bez využití. Diváci: 4478.

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Čáp, Štajnoch, Newton, Plášil - Jarůšek, Červený, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, Dragoun, Picard - R. Pavlík, T. Knotek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Urbanec, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Tomi, Y. Stastny, Olesz - Vandas, E. Němec, Kucsera - Kurovský, Illéš, Szturc - P. Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka.

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Do zápasu jsme vstoupili výborně. V první třetině jsme měli hodně střel a hodně šancí. Ve srovnání se zápasem ve Vítkovicích, kdy nám spadlo do brány všechno, do čeho jsme uhodili, jsme trefovali Bartošáka, nebo jsme netrefovali bránu. Tím ale nechci snižovat jeho výkon. Myslím, že on byl základní stavební kámen výsledku pro Vítkovice. Bylo frustrující, že jsme po takovém tlaku inkasovali gól. Celá druhá třetina byla nejhorší, ve třetí jsme se ještě pokusili skóre zvrátit, ale inkasovali jsme druhý gól. Vítkovice pak hrály soustředěně a kompaktně do obrany, a proto jsme se vůbec neprosadili."
Pavel Trnka (Vítkovice): "Byli jsme si vědomi kvality soupeře. Při posledním vzájemném domácím utkání jsme v desáté minutě prohrávali 0:4. Proto jsme se snažili připravit na začátek zápasu, jenže to se nám moc nepodařilo. Dostávali jsme se pod enormní tlak, při kterém nás podržel Bartošák. Naštěstí jsme to ustáli. Když vezmu druhou a třetí třetinu, tak se náš pohyb zlepšil. Ve třetí třetině jsme si pohlídali výsledek a získali jsme tři body." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články