Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice vyhrály v Pardubicích 6:1, zářil útočník Svačina

Pardubice – Vítkovice si už v první třetině zajistily tříbrankový náskok, který v dalším průběhu ještě navýšily. Hned čtyři branky nasázeli hosté v přesilových hrách. Třemi kanadskými body se na vítězství podílel útočník Vladimír Svačina.

Brankář Robert Kristan z Pardubic
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Vítkovice dokázaly v úvodu využít vlažného nástupu domácích a vynutily si střeleckou převahu. Brankář Kristan, který se po třech týdnech vrátil do pardubické branky, musel v krátkém sledu chytit šance Hlinky, Svačiny a Olesze. Do vedení tak hosty dostal až před brankou osamocený Szturc. Pardubice kontrovaly ojedinělou možností Radila.

Další dění pak určovaly přesilové hry, v nichž byly Vítkovice nemilosrdné. Nejprve se po přihrávce napříč pásmem trefil Burger, poté podle totožného receptu zvýšil na 3:0 pro Vítkovice Svačina. Pardubice se od druhé třetiny zlepšily a Gašparovič ve 23. minutě svou první trefou v extralize vsítil kontaktní gól.

Snažení domácích pak mohl podpořit Tybor, ale neproměnil trestné střílení. A tak znovu přišly na řadu vítkovické přesilovky. Hosté sice nevyužili dvojnásobnou výhodu, která trvala téměř minutu a půl, přesto si vydobyli dostatečný náskok. Trestání soupeřových faulů si vzal na starost Huna, který se dvakrát prosadil z prostoru mezi kruhy. Dolejše pak po delší době zaměstnal až neúspěšný únik Cetkovského.

Pardubičtí trenéři zkusili od třetí třetiny oživit tým střídáním brankářů, ale kýžený efekt se nedostavil. Domácí si sice vytvořili mírný tlak, ale Dolejše nepřekonali ani v přesilových hrách. Sami naopak přišli o Cetkovského, který inkasoval trest do konce utkání. Dvě a půl minuty před koncem při hře čtyři na čtyři přidal šestou branku Vítkovic tvrdou ranou Kovář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Vítkovice

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 1:6 (0:3, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Gašparovič (Gregorc, Čáslava) - 5. Szturc (Vandas), 12. Burger (Olesz, T. Svoboda), 18. Svačina (Roman, Zíb), 31. Huna (Zíb, Svačina), 38. Huna (Roman, Svačina), 58. Kovář (Burger). Rozhodčí: Hodek, Polák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 10:4, navíc Cetkovský (Pardubice) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:4. Diváci: 6845.

Pardubice: Kristan (41. Halász) - Gregorc, Čáslava, Benák, Havlík, Píša, Čutta (21. Korím) - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Nahodil, Tybor - Gašparovič, Marcinko, Starý - Půhoný, Kaut, Semorád, od 51. navíc Moučka. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Vítkovice: Dolejš - Kovář, Kudělka, Zíb, Malec, Šenkeřík, Pastor, Bail - T. Svoboda, Burger, Olesz - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Szturc - J. Káňa I, M. Hlinka, Kucsera - Kolouch. Trenéři: Svozil a Petr.

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Od nás to byl katastrofální výkon. Zejména v první části, která rozhodla. Soupeř hraje to, co mu dovolíte a my jsme dneska Vítkovice nechali hrát. Na začátku druhé třetiny jsme se nadechli, dali gól na 1:3, měli nájezd a přesilovku, ale výsledkem byly jen naše fauly, které soupeř potrestal a byl z toho debakl. Třetí třetina už byla o ničem."

Jakub Petr (Vítkovice): "Po takovém výsledku jsme samozřejmě spokojení. Měli jsme výborný vstup do utkání, kdy jsme si připravili několik solidních šancí, ale já bych hlavně vyzdvihl organizaci a defenzivní stránku hry. Je to několikátý zápas, ve kterém jsme inkasovali jediný gól, což je základ, od kterého se chceme odrážet. Hráči to konečně pochopili. Klíčová byla druhá třetina, ve které soupeř neproměnil trestné střílení a ujel do brejku."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy