Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vítkovice v utkání pozdních branek porazily Brno

Brno – Hokejisté Vítkovic zvítězili v Brně nad Kometou 2:1 v prodloužení, když rozhodující branku vstřelil v čase 63:13 při přesilovce Ondřej Roman. Vítkovice vedly od 55. minuty díky gólu Romana Szturce, ale 39 sekund před koncem třetí třetiny při power play vyrovnal Petr Ton.

Od úvodních minut Vítkovice spoléhaly na útočnou hru s důrazným napadáním protivníka hned po ztrátě kotouče. S touto taktikou měla Kometa problémy při zakládání útočných akcí a také se obtížněji dostávala na rozdíl od soupeře do koncovky. Hosté byli v první třetině nebezpečnější, nedokázali si však poradit s pozorně chytajícím brankářem Čiliakem. Toho po Svačinově střele zachránila tyčka. Ve druhé třetině Kometa postupně převzala iniciativu, zrychlila a zpřesnila své akce a získala výraznou územní převahu. Z tlaku si vypracovali Brňané i několik slibných příležitostí.

Brankář Dolejš si držel neprůstřelnost, i když jej několikrát zachránilo i potřebné štěstí. Čermák trefil horní tyčku, od boční se odrazila rána Tona. Další dvě vyložené šanci, kdy puk poskakoval na brankovišti neproměnili Vondráček a Koreis. Vítkovice spoléhaly v oboustranně rychlém hokeji hlavně na přímočaré protiútoky, kterým chybělo přesnější zakončení. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Vítkovice

Ve 45. minutě při vyloučení brněnského obránce Kempného hosté překonali Čiliaka, gól však rozhodčí kvůli kontaktu útočícího hráče s brněnským gólmanem v brankovišti rozhodčí neuznali. Po tomto verdiktu převzali herní aktivitu opět vítkovičtí hokejisté.

Pět minut před koncem rozehrávku Brna zachytil obránce Kovář, který poslal do protiútoku Szturce, jenž střelou do horního růžku otevřel skóre. Kometa vsadila na hru bez brankáře a 39 vteřin před koncem třetí třetiny vyrovnal nejproduktivnější útočník Komety Ton. V prodloužení napomohlo Vítkovicím ke dvěma bodům vyloučení obránce Dlapy, při kterém se trefil Roman. Ostravané tak po předchozí sérii devíti proher vyhráli podruhé za sebou.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 60. Ton (Kempný, Koreis) - 55. Szturc (Kovář), 64. Roman (Svačina, Čerešňák). Rozhodčí: Fraňo, Horák - Bryška, Skopal. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 7 012.

Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Malec - Ton, V. Němec, J. Hruška - J. Svoboda, L. Čermák, Dočekal - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Kusko, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Vítkovice: Dolejš - Zíb, Kovář, Čerešňák, Šenkeřík, Stehlík, Pastor, Štencel - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Burger, E. Němec - Šedivý, Húževka, Szturc - J. Káňa I, Kolouch, P. Zdráhal. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Karel Beran (Brno): "Sílu Vítkovic jsme znali z rozborů jejich zápasů. Navzdory předcházejícím prohrám odehráli výborná utkání. V dnešním duelu si obě mužstva vytvořila spoustu šancí. Bylo to o tom, kdo dá první gól, což se povedlo Vítkovicím. V závěru třetí třetiny se nám podařilo vyrovnat. Bohužel jsme v oslabení v prodloužení ztratili bod. Navzdory prohře byl naší oporou brankář Čiliak, který zásluhou pomoci celého mužstva podává vyrovnané výkony. Oproti úvodu sezony jsme se zlepšili v celé naší hře od obrany až po útok a Čiliak to svými výkony podpořil. Proto jsme se také zvedli."

Peter Oremus (Vítkovice): "Odehráli jsme velmi dobrý zápas. Důležité jsou pro nás v této fázi soutěže body. Vítězství na Kometě nás těší. Určitě nás psychicky nabudí a hodně nám v naší situaci pomůže. Utkání bylo dlouho vyrovnané. Bohužel jsme tři body ztratili až v poslední minutě třetí třetiny. Hráči chtějí udělat vše, abychom takové góly nedostávali. Bohužel se vždy najde střela, která skončí v naší brance. Každý tým má v sezoně kus smůly. Jsem pevně přesvědčen, že my jsme si už naši porci v tomto směru vybrali."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články