Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vítkovice v Boleslavi vyhrály přetahovanou o tři body

Mladá Boleslav - Vítkovice uspěly na ledě favorizované Boleslavi a odváží si tři body za vítězství 5:3. V utkání v začátku vedly už o dvě branky, avšak soupeř srovnal. Vítkovice tak o svém vítězství rozhodly až v třetí třetine. V tabulce zůstávají jedenácté, Boleslav je šestá.

Oba celky v minulém kole otáčely výsledek v závěrečné třetině, tentokrát jako by se chtěly pustit za body hned od začátku. O něco lépe ale přece jen vykročili hosté usilující o oživení naděje proniknout ještě do play-off. Po úvodních ostrých zahřívacích zákrocích domácího brankáře Ritticha přinesla první přesilovka hostí paradoxně velkou šanci Lencovi, který ale v sólu úniku nevyzrál na Bartošáka.

Ve stejném oslabení šli domácí na téměř půl minuty do tří, a přestože tuto přesilu ustáli, propadl jim pak puk na modré čáry a po souhře Hovorky se Szturcem byl Rittich bezmocný. Také podruhé se skóre měnilo v neprospěch domácích, když Hlinka dostal gólový dárek od brankáře Ritticha. Ten při hře holí netrefil v brankovišti puk a pohotový hostující útočník chybu nadvakrát potrestal.

Vítkovičtí zůstali při chuti. Po ráně do tyče z hole Vandase si už ale začali vytvářet více slibných střeleckých pozic i do té doby poněkud nervózně působící domácí. Ke kontaktnímu gólu je přivedl faul Šticha na Hyku, který se prodíral v poslední minutě úvodní třetiny do šance. Z nařízeného trestného střílení domácí útočník bez problémů snížil.

Druhou část začali domácí tam, kde skončili úvodní. K vyrovnání pomohla po minutě dvojnásobná početní výhoda přenesená z úvodní třetiny. Těsně po jejím vypršení se zblízka prosadil nejproduktivnější hráč domácích Urban. Z dohnání ztráty se domácí těšili zhruba šest minut. Kolouch se ocitl tváří tvář Rittichovi a po jeho zákroku úspěšnou dorážkou znovu přiklonil vedení na stranu Vítkovic.

Mladoboleslavští záhy přečkali další Kolouchovu šanci a sami udeřili. Znovu nerozhodný stav zařídil opět Urban. Z mezikruží střelou zápěstím prostřelil shluk hráčů před brankou poté, co se o značný rozruch před Bartošákem postarali Pacovský s Klimentou. Nejnižší boleslavská návštěva sezony 2983 diváků i přes rušný závěr v prostřední části další branku neviděla.

Ve třetí třetině ubylo už i šancí, dlouho se hrálo bez přerušování a také vyloučení. Týmy jako by si uvědomovaly, že každá další chyba může znamenat vážnou komplikaci na cestě za třemi body. Jako blesk z čistého nebe tak zapůsobila branka Vandase, který měl na pravé straně dostatek času přesně zamířit a poslal svůj tým potřetí v utkání do vedení.

Na tahu tak byli opět domácí, kteří se začali více tlačit před branku soupeře. Do výraznějších šancí je ovšem Vítkovičtí nepouštěli. Výjimkou byl snad jen neúspěšný výpad obránce Rýgla. Když to pak Mladá Boleslav zkusila necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou bez brankáře v šesti, ukončil jejich snahu po pouhých devíti vteřinách Hovorka.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Steel 3:5 (1:2, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 20. Hyka z trestného střílení, 22. Urban (D. Výborný, Trončinský), 29. Urban - 7. Szturc (Hovorka, Olesz), 10. M. Hlinka, 27. Kolouch (Sloboda), 51. Vandas (Štich, Kolouch), 59. Hovorka. Rozhodčí: Pešina, Svoboda - Hynek, Belko. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 2983.

Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Rýgl - Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška - Klimenta, Urban, Pacovský - Hyka, Klepiš, Lenc - Ďurač, Volf, Bárta. Trenéři: F. Výborně a M. Jelínek.

Vítkovice: Bartošák - Kovář, Čerešňák, Pastor, Sloboda, Štich, Štencel - P. Kafka, M. Hlinka, Olesz - Kucsera, Kolouch, Vandas - Hovorka, Balán, P. Zdráhal - E. Němec, Burger, Szturc. Trenéři: Svozil a Petr. 

Břetislav Kopřiva (Chomutov): "Zápas se mi hodnotí těžko, protože v tak významný den jsme chtěli uspět. Liberec byl ale kvalitní soupeř a prokázal to na ledě. Šlo o to, že velkou výhodu bude mít tým, který se dostane do vedení. Nám se z několika šancí v průběhu druhé třetiny gól nepodařilo vstřelit. Pak jsme špatně sehráli oslabení ve třech. Z náhodné situace, kdy se puk dostal na střed, jsme inkasovali. Následně jsme dostali druhý gól a Liberec si to pak už hlídal. I přesto jsme ještě měli šance, ale Liberec hrál z hlediska obrany a celoplošné hry výborně. Ale klukům nemůžu nic vytknout, dali do toho hodně úsilí, ale nedali jsme góly."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme utkání trpělivě. Věděli jsme, že Chomutov hraje doma velmi dobrý hokej. Byli jsme trpěliví celých šedesát minut a celou dobu jsme byli o chloupek lepší. V brance byl výborný Marek Schwarz, to byl hlavní důvod, proč jsme dnes uhráli tři body."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články