Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Vítkovice udolaly v nájezdech Slavii

Praha - Hokejisté Vítkovic porazili ve 31. extraligovém kole pražskou Slavii na jejím ledě 2:1 po samostatných nájezdech, vyhráli i třetí venkovní zápas v řadě a potvrdili tak, že se jim v této sezoně v arénách soupeřů daří. O první gól zápasu se sice postaral slávista Petr Jelínek, ve třetí třetině však odpověděl hostující Michael Vandas. V samostatných nájezdech byl jako jediný úspěšný Roman Szturc a rozhodl o druhém bodu navíc pro Ostravany.

Slavia - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Vítkovičtí hokejisté končili štaci venkovních zápasů v pražské O2 areně s cílem vyhrát i třetí zápas za sebou. Slávisté ovšem nastoupili do vzájemného souboje se stejným úmyslem. Po nepříjemné řadě sedmi porážek začali konečně zase vyhrávat a toužili na vítěznou šňůru prodloužit na čtyři zápasy. Výraznou komplikací ovšem byly absence tahounů při posledních úspěších Bednáře s Valachem, jež do dnešního zápasu nezasáhli.

Jasně vytyčený cíl hráče obou týmů donutil hlídat si především vlastní branku před pohromou a neinkasovat tak jako první. Při pečlivě zabezpečených obranách však oba celky trochu zapomínaly útočit, což vedlo jen k minimu šancí a dlouhému čekání na gól. První branka padla i proto až ve 29. minutě, kdy si vítkovický forvard Svačina odpykával dvouminutový trest a přesilovku se podařilo využít Jelínkovi, jenž si dnešní trefou připsal svůj čtvrtý gól v sezoně.

Zvýšit mohl po chybě hostů Růžička, gólman Šindelář mu však skvělým zákrokem sebral radost z prakticky jistého gólu. "Sešívaným" fotbalový výsledek 1:0 zřejmě stačil, protože od té chvíle se upnuli na obranu ještě o to více. Toho však využili Vítkovičtí, kteří ve 46. minutě dorovnali krok nechytatelným zásahem Vandase, jenž přesnou ranou vymetl horní roh Furchovy brány.

Do konce základní hrací rozhodnutí nepřišlo, v prodloužení ho měl na holi vítkovický Svačina, jenže nedal. Hosty to však nakonec nemuselo až tak mrzet, neboť rozhodovaly samostatné nájezdy a Szturc v nich byl jako jediný úspěšný ze všech exekutorů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Vítkovice

HC Slavia Praha - HC Vítkovice Steel 1:2 po samostatných nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 29. Jelínek (Žejdl, Vl. Růžička ml.) - 46. Vandas (Valčák, Bail), rozhodující sam. nájezd Szturc. Rozhodčí: Šindler, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:5, navíc Jelínek (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3 326.

Slavia: Furch - Kadlec, Holub, Kolařík, Štich, Wharton, Šenkeřík, Kolařík - Skokan, Vl. Růžička ml., Sklenář - T. Doležal, Jelínek, Tomica - Stránský, Žejdl, Krenželok - Vrdlovec, Klhůfek, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Vítkovice: Šindelář - Pastor, Stehlík, Sloboda, Kovář, M. Hruška, Barinka, Bail - Strapáč, E. Němec, Hůževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa I, Burger, Szturc - Kolouch, Valčák, Vandas. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Vladimír Růžička (Slavia): "Hráli jsme vyrovnaně v první třetině, ale ve druhé jsme byli mnohem agresivnější, dokonce jsme dali gól. Soupeř pak začal bojovat a zvládl to. V nájezdech nám neuvěřitelně chyběl Jarda Bednář, který je nemocný. Bylo to znát."

Roman Šimíček (Vítkovice): "Dnes to byl těžký zápas, počítali jsme s tím, že to nebude vůbec jednoduché a potvrdilo se to. První třetinu jsme ještě zvládli hrát vyrovnaně, ale v té druhé jsme úplně přestali bruslit. Naštěstí se to ke konci srovnalo, vyrovnali jsme a za dva body jsme určitě moc rádi."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články