Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vítkovice udeřily na Spartě v závěru a srovnaly sérii

Praha – Hokejisté Vítkovic srovnali čtvrtfinálovou sérii play-off extraligy proti vítězi základní části Spartě na 1:1. V dnešním zápase dokázali přitom o vítězství rozhodnout jediným gólem – a to až 46 sekund před koncem zásluhou Petra Koloucha. Celá série se nyní stěhuje na sever Moravy.

Radost hráčů Vítkovic po vítězství na Spartě
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

V sestavě domácích chyběla oproti předešlému duelu hned čtveřice hráčů v čele s kapitánem Rolinkem a na hře Pražanů se to projevilo. Důrazná hra Vítkovic na hranici pravidel, či za ní, dělala Spartě problémy. V 11. minutě si krvavý šrám z jednoho ze střetů odnesl Ton, následně utkání po Valčákově krosčeku na čas skončilo pro Hlinku. Více než osm tisíc diváků v Tipsport Aréně moc šancí nevidělo. Při vítkovickém oslabení z brejku zahrozil Szturc, ale Pöpperle byl připravený. Jeho protějšek Šindelář měl více práce, gólovou situaci ale řešit nemusel.

Ve druhé části domácím k příležitostem pomohly přesilové hry. Nejprve ještě v rovnoměrném počtu hráčů na ledě zahrozil po rychlém protiútoku Ivan Rachůnek, poté měl první gól při Slobodově vyloučení Kubát, netrefil ale odkrytou vítkovickou branku. Neujala se ani Buchteleho střela nebo další pokus Kubáta. V přesilovkách nedokázali otevřít skóre ani hosté, při dvou Hlinkových vyloučení udržel Pöpperle čisté konto. 

Zápas Sparta - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Přiblížit Spartu ke druhé výhře v sérii mohl ve čtyřminutové výhodě na začátku třetí třetiny Kubát, ale ve své další šanci nemířil přesně. Slibněji si ve stejné situaci vedl Húževka, který po brejku nastřelil levou tyč. Poté si Pöpperle poradil i s nebezpečnou střelou Koloucha.

Následně své šance nevyužili Ton, respektive Němec a Sloboda na druhé straně. Když už se zdálo, že se v normální hrací době nerozhodne, ujala se Kolouchova teč Stehlíkovy střely. Vítkovice tak potřetí v sezoně vyhrály na ledě Sparty.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. čtvrtfinále Sparta - Vítkovice

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka a nahrávka: 60. Kolouch (R. Stehlík). Rozhodčí: Šindler, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 8 320. Stav série: 1:1.

Komentáře trenérů:

Josef Jandač (Sparta): "Z dnešního zápasu samozřejmě moc nadšený nejsem, i když nelze (hráčům) upřít bojovnost a nasazení. Bylo to hodně urputné. Dostali jsme gól v poslední minutě, to netěší nikoho. Na druhou stranu série je vyrovnaná, přesouvá se do Vítkovic a my musíme dát nějaké góly. I dnes jsme si nějaké šance vytvořili, i když ne tolik. Dvakrát jsme netrefili prázdnou branku, to rozhodlo. Příště musíme přitvrdit, dnes nám ale chyběli hráči, kteří takhle hrají."

Peter Oremus (Vítkovice): "Jsem rád, že jsme pokračovali tak, jak jsme skončili první zápas. Třetí třetina v úterý byla výborná. Dnes jsme hráli velmi disciplinovaně a hlavně aktivně. Dohrávali jsme souboje, ale to je potřeba. Byly to zákroky v rámci fair play. Vše vyplývalo z toho, že jsme byli aktivní a v pohybu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články