Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vítkovice si vzpomněly, jak se vyhrává, porazily Boleslav

Ostrava - Hokejisté Vítkovic v utkání 34. extraligového kola porazili Mladou Boleslav 4:1. Jednou asistencí jim k tomu napomohl útočník Rostislav Olesz, který už nastoupil po čtvrtečním návratu ze švýcarského angažmá. Domácí tak zmírnili svou hrozivou bilanci poslední doby a zaznamenali druhé vítězství za uplynulých jedenáct vystoupení.

Oleszův opětovný příchod do týmu měl na Vítkovické blahodárný vliv. Domácím vzrostlo sebevědomí, i když v první šanci už ve druhé minutě Kucsera ještě selhal. Možná, že by se všechno vyvíjelo jinak, kdyby Klimenta v osmé minutě po odraženém puku zblízka překonal Kantora, ale domácí gólman svou svatyni uchránil. Ostravané šli ale za vedoucím gólem s výrazně větší vehemencí. Strapáč ještě trefil tyč, ale v 18. minutě vyšla souhra v útočném pásmu - Kolouch na Kudělkovu přihrávku před brankou jen nastavil čepel a puk zapadl pod horní tyčku.

Zato úvod druhé části patřil jednoznačně hostům. Jejich tlak došel ve 25. minutě zúročení v přesilové hře, kdy se před brankou prosadil důrazný Pabiška. Hosté byli na koni, jenže v kritické chvíli se ukázal přínos Olesze. Domácí útočník ještě zčerstva po vyrovnání potáhl akci po pravé straně, křížně pak uvolnil Hovorku, který švihem vrátil Vítkovicím už po dvou minutách vedení.

Ostravané pak po vlastní chybě díky Kantorovi přežili Pabiškovu příležitost na vyrovnání a záhy se na ně znovu usmálo štěstí. Odražený puk naslepo skoro z nulového úhlu napálil na mladoboleslavskou bránu Němec a Růžička si patrně vlastním betonem srazil puk za záda. Bylo zřejmé, že prohrami bičované Vítkovice dnes mají svůj den. Za stavu 3:1 v třetí části ustály i přečíslení Klepiše s Lencem, ale také vlastní aktivitou nedovolily Mladé Boleslavi rozjet výraznější tlak.

Strapáč mohl vše vyřešit čtvrtým gólem, ale Růžička jeho pokus z mezikruží vyrazil. Tak se Vítkovice prosadily až v oslabení, když Burger po brejku s Kovářem zblízka zasunul kotouč počtvrté do branky. Hosté nezužitkovali ani půlminutovou přesilu pět na tři a od soupeře utrpěli ve vzájemných zápasech první porážku v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Mladá Boleslav

HC Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Kolouch (Kudělka, Vandas), 27. Hovorka (Olesz, Kudělka), 34. E. Němec (Tomi), 54. Burger (Kovář) - 25. Pabiška (Urban, Klepiš). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4513.

Vítkovice: Kantor - Čerešňák, Kudělka, Kovář, Pastor, Štencel, Štich - Olesz, Strapáč, Hovorka - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Burger, Balán - Tomi, M. Hlinka, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.

Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, Klepiš, Bárta - M. Látal, Musil, Lenc - Hyka, Urban, Klimenta - Kubica, R. Hruška, Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Jakub Petr (Vítkovice): "Vzhledem k naší situaci tam moc krásy nebylo. Soupeř byl bruslivější, u nás byla zase bojovnost, nasazení, od druhé třetiny zlepšení v osobních soubojích i organizaci, byla vidět ochota neudělat chyby v defenzívě. Také výborný výkon gólmana; Kantor vyřešil ošemetné situace. Takhle se ale teď vzhledem k našemu postavení v tabulce musíme prezentovat a hráčům za to patří poděkování. Určitě nevyhrál lepší tým, ale bereme tři body.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Herní projev byl velmi dobrý. Zní to zvláštně, když dostanete debakl 1:4. Měli jsme dobrý pohyb, vytvořili jsme si hodně šancí, ale soupeř nás vyškolil v efektivitě. Mužstvu lze těžko něco vytknout. Snad jen tu efektivitu a trochu nedůraz při dvou obdržených brankách."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články