Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Vítkovice si i napodruhé poradily s Bílými Tygry

Ostrava – Na sto procent dokázali využít vítkovičtí hokejisté výhody domácího prostředí. V předkole play-off vedou po vítězství 3:1 nad Libercem už 2:0 na zápasy a jsou jedinou výhru od postupu mezi nejlepší osmičku. Vítkovičtí využili výborného vstupu do první i druhé třetiny, kdy se dvakrát trefil Strapáč. Dvoubrankový náskok uhájily Vítkovice až do konce, i díky selhání libereckého Vlacha, který nedokázal proměnit trestné střílení. 

Vítkovičtí hokejisté slaví druhé vítězství nad Libercem
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Také druhé utkání Vítkovice načaly bleskovým gólem. Húževka na sebe chytře natáhl dva protihráče a zapomenutý Strapáč zblízka bez potíží už po 43 sekundách překonal bezmocného Lašáka. Hosté ještě ani nestihli poprvé vystřídat a už prohrávali.

Liberecká strategie dostala trhlinu hned v zárodku. Aktivita se hostům nedala upřít, ale do soupeřovy obrany ve středním pásmu naráželi jako do zdi. Až Filippimu se ve 12. minutě podařilo v oslabení protáhnout před Šindeláře, který mu však vykryl střelecký úhel. Vzápětí se do slibné situace prodral i Urban, ale dopadl stejně jako Filippi.

První gól v celé sérii po 89 minutách zapůsobil na Severočechy jako elixír. Bulíř se hned vzápětí proháčkoval do šance na vyrovnání, ale tu mu zhatil Šindelář. Hostující převahu a touhu po vyrovnání zchladil Šedivý, jenž v 35. minutě po nezištné přihrávce Szturce zavěsil potřetí.

Prokletí špatných začátků Liberec dostihlo i ve druhé části. Strapáč potřeboval pouhých 21 vteřin a Lašáka zaskočil překvapivým švihem od modré čáry, který hostujícímu gólmanovi těsně před brankou zmizel ještě v cloně dvou projíždějících hráčů. Hosty měl na lopatě ve 28. minutě Burger, jehož kličku však Lašák vystihl, a z rychlého protiútoku v oslabení doslova protlačil puk za čáru Vlach.

Liberecký výpadek se dostavil i na startu třetí části: Burger znovu už po 27 sekundách ze sólového nájezdu puk do brány dostal, ale videorozhodčí ho kvůli kopnutí nohou neuznal. Výhru tak musel jistit bezchybný Šindelář.

Hosté v závěru ještě dokázali přitlačit, ale Vlach zahodil trestné střílení a Šindeláře nepřekonali ve velkých příležitostech ani Víšek s Bulíkem. Výtisk ještě mířil do tyče, ale to už bylo na zvrat pozdě. Hostující tlak navíc otupil vyloučením Urban a k ničemu už Bílým Tygrům nebyla ani krátká power play.

HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) Branky a nahrávky: 1. Strapáč (Húževka, Burger), 21. Strapáč (Húževka), 35. Šedivý (Vandas, Kolouch) - 29. J. Vlach (Valský). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:9. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 433. Stav série: 2:0.

Vítkovice: Šindelář - Štencel, Barinka, Sloboda, Kudělka, R. Stehlík, Kovář, Pastor - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Kolouch, E. Němec - J. Káňa, Szturc, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Gřegořek, Výtisk, Voráček, Čakajík, Derner - Vampola, Nedvěd, Filippi - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - K. Jass, Zacha, Bulíř. Trenéři: Hynek a M. Černý. 

Roman Šimíček (Vítkovice): "Povedlo se nám dát rychlý gól. První třetinu jsme odehráli parádně. Spadlo nám to tam hned i na začátku druhé třetiny. Až na pár chyb, které patří k hokeji, jsme podali zodpovědný výkon."

Pavel Hynek (Liberec): "Vítkovice vyhrály zaslouženě. Dvě třetiny jsme hráli špatně a dělali jsme hloupé a naivní fauly. V oslabeních jsme ztráceli síly, které nám potom chyběly. Zápas rozhodly naše špatné vstupy, i s tím neuznaným gólem jsme v každé třetině inkasovali. Začali jsme hrát až ve třetí třetině, tam nám ale chyběl kontaktní gól. Dneska měřítko snesla akorát třetí třetina." 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články