Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vítkovice sérii zahájily vítězně, Liberec zdolaly 2:0

Ostrava - Vítězný vstup do předkola play-off mají za sebou vítkovičtí hokejisté, kteří svého libereckého soupeře předčili 2:0. Vítězný gól přišel už v třetí minutě, kdy se prosadl Erik Němec, jistící branku pak v závěrečné power play vstřelil Peter Húževka.

Vítkovice - Liberec
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Sotva si Vítkovice mohly vysnít lepší vstup do play off. Žal z úvodní promarněné přesilovky spláchly hned ve třetí minutě Němcem, který ztrestal Bartkovo zaváhání na modré čáře a hned ve svém prvním střídání prudkou ranou z levého křídla zápěstím přesně zacílil nad Lašákovu lapačku. Jinak si ale domácí v prvním dějství příliš nezahráli. Navzdory rychlému gólu byl Liberec pohyblivější, aktivnější a měl více ze hry, avšak na dobře zformovanou vítkovickou defenzívu kolem Šindelářovy brány nedokázal vyzrát žádnou kombinací nebo překvapivou střelou.

Góly nepadaly ani ve druhé dvacetiminutovce, přestože zápas dostal šťávu i nezbytné emoce v podobě četných strkanic, ve kterých často figuroval především liberecký kanonýr Bartek. Szturc ve 22. minutě pronikl až před Lašáka, ale forhendovým blafákem ho nezmátl.

Útoky se pak chvilkami valily ze strany na stranu, jenomže střelci měli vychýlenou mušku. Po vítkovické chybě za vlastní brankou minul bránu ranou bez přípravy Valský, podobně dopadl i domácí Burger a Valský pak ve 40. minutě propásl velkou šanci otálením se střelou.

Ze závěru už znovu byla jen urputná přetahovaná s minimem kombinací a gólových situací. Nervózní partii mohl rozhodnout v 53. minutě Strapáč, ale z úhlu netrefil prázdnou branku. Hosté v závěrečných 40 sekundách sáhli k odvolání Lašáka, ale vítkovickou výhru zpečetil trefou do opuštěné brány Húževka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání předkola play-off Vítkovice - Liberec

HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. E. Němec (Kolouch), 60. Húževka (Strapáč). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Charvát, Zavřel. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 4654. Stav série: 1:0.

Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, R. Stehlík, Kovář, Štencel - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Kolouch, E. Němec - J. Káňa I, Szturc, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Gřegořek, Výtisk, Voráček, Čakajík, Derner - Vampola, P. Nedvěd, Filippi - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, Urban, J. Vlach - K. Jass, Zacha, Bulíř. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Peter Oremus (Vítkovice): "První zápas v sérii bývá vždy náročný, jsme rádi, že jsme ho zvládli. Bylo těžké ubránit soupeře, který vyhrál sedmkrát v řadě. Ale podařilo se nám to a psychika týmu půjde nahoru."

Milan Černý (Liberec): "My nejsme ani tak zklamaní z hry jako z výsledku. Myslím, že jsme nebyli horším mužstvem. Rozhodl ale první gól. Co si budeme vyčítat, jsou šance, které jsme si vytvořili, ale nenaložili jsme s nimi dobře. Minimálně jeden gól jsme dát měli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články