Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice se proti Spartě budou chtít přiblížit první desítce

Praha - Vítkovičtí hokejisté si v 50. kole hokejové extraligy mohou proti Spartě upevnit své postavení v první desítce. Na něj však bude mít i vliv utkání mistrovských Pardubic s Třincem - Pardubičtí ztrácejí na nyní desáté Vítkovice šest bodů, na devátou Kometu Brno sedm. V dalším ze zápasů má Slavia šanci v dohrávce 47. kola proti Liberci atakovat čelo tabulky. Utkání Sparty proti Vítkovicím vysílá ČT sport a náš web od 18:30.

Sparta už čtyři zápasy za sebou neokusila chuť vítězství, což by s Vítkovicemi ráda změnila. "Bude to další náročný zápas, protože přijede soupeř, který bojuje o postup do předkola play-off. Stále nemáme jisté šesté místo, ale na druhou stranu máme stále reálnou šanci na čtyřku. Jako každé utkání po reprezentační pauze bude i toto připomínat play-off, stejně jak tomu bylo již ve Zlíně, Litvínově nebo doma se Slavií," odtušil trenér Josef Jandač, jehož svěřenci všechna tato utkání prohráli. Situace Sparty je však o to obtížnější, že otazníky visí nad starty Sičáka a Tona, mimo hru jsou navíc Sacha Treille a Jaroslav Svoboda.

"I přes ty prohry to kromě druhé poloviny utkání v Litvínově byly z naší strany dobré výkony. Bude to čtvrtý zápas v sedmi dnech, tak jen doufám, že hráči budou mít dostatečný drajv, aby naplno bojovali. Abychom si řekli dobrým výkonem a vítězstvím o přímý postup do čtvrtfinále a také vylepšili svou pozici ve čtyřce."

Vítkovicím nahrála do karet nedělní porážka Pardubic v Liberci, která je o další kus přiblížila předkolu play-off. Na Východočechy mají náskok a navíc s nimi mají lepší vzájemné zápasy. Trenér Peter Oremus chce navázat na nedělní výkon proti Brnu. "Musíme předvést stejně důsledný, obětavý a disciplinovaný výkon, jen tak můžeme pomýšlet na úspěch. Musíme se koncentrovat na sebe, na svou hru, zodpovědně bojovat," řekl Oremus. Nejistý je start lehce zraněných Slobody a Šindeláře.

Po dvou venkovních porážkách chce Třinec bodovat

Utkáním s Třincem startují Pardubice sérii zápasů proti silným mužstvům, v dalších duelech se představí v Brně, doma proti Spartě a nakonec zamíří do Zlína. "Bude to prověrka, zda to zvládneme. Dostali jsme se do toho sami a musíme se z toho sami vyhrabat," řekl manažer Miloš Říha. Věří, že domácí prostředí Pardubicím pomůže.

"Třinec sice poslední dva zápasy prohrál, ale mají výborný útok, v něm nejlepšího střelce a na to si budeme muset dát pozor. Ale věřím, že před svými diváky se kluci ještě více semknou a budou hrát zodpovědněji."

Třinec zakončí sérii tří venkovních zápasů - po dvou porážkách v Českých Budějovicích a Zlíně, které mu vzaly možnost bojovat o Prezidentský pohár, chce bodovat. "Bude to nesmírně obtížné. Pardubice mají jednu z posledních šancí dotáhnout se na desáté místo a udržet se ve hře o předkolo. My potřebujeme body také, abychom si pojistili šestku. Tohle už bude jako utkání play-off," řekl třinecký trenér Josef Turek. Mimo hru zůstává zraněný Galvas, naskočit už by mohl Radek Bonk. 

Slavia dohrává 47. kolo s Libercem

Slavia bude mít v nohách zápas proti Kladnu, herně jsou však v pohodě. Uspěli v posledních čtyřech kolech a pokud by si v dohrávkách připsali maximální možný zisk šesti bodů, přeskočí v čele Plzeň. Bílí Tygři, kteří vyhráli poslední tři zápasy, se snaží především co nejvíce vylepšit pozici před startem skupiny o udržení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články