Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice rozdrtily Liberec 6:2 a jdou do čtvrtfinále

Liberec - Hokejisté Vítkovic uzavřeli v nejkratším možném termínu sérii předkola proti Liberci a po dnešní výhře 6:2 na ledě Bílých Tygrů postoupili do čtvrtfinále extraligy. Sérii vyhráli Ostravané 3:0 na zápasy. O tom, zda nyní Vítkovice vyzvou vítěze základní části Spartu, nebo druhý Třinec, rozhodne až konečný výsledek série mezi Pardubicemi a Slavií.

Radost hráčů Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Liberec zahájil boj o naději velmi špatně. Jako kdyby byli Severočeši nepoučitelní; soupeř se v obou úvodních zápasech dokázal prosadit krátce po úvodním buly a povedlo se mu to i tentokrát. Po 121 vteřinách využil Vandas okamžiku, kdy zůstal zcela osamocený před brankovištěm, a procedil puk skrz Lašáka.

Domácí byli poté aktivnější. Nejprve sice sehráli tragicky přesilovku, ale pak musel bek Sloboda za zády gólmana Šindeláře odpálit kotouč do bezpečí. Na druhé straně řešil samostatně přečíslení dvou na jednoho Káňa, zakončil sice mimo, jenže v polovině první části přidal druhou trefu Vítkovic úspěšně dorážející Šedivý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. utkání předkola play-off Liberec - Vítkovice

Ve 13. minutě se opřel do puku zadák Gřegořek, před Šindelářem pohotově tečoval Víšek a snížil. Krátce před přestávkou mohli mít Vítkovičtí dvoubrankový náskok zpět, jenže Burger po velké chybě v rozehrávce Liberce minul v zakončení akce dvou na jednoho.

Bartek v úvodu druhé dvacetiminutovky sice rozjásal diváky, ale pouze ranou do boční sítě. Právě domácí kanonýr ve 28. minutě skvěle našel Bulíka, ten se ale dostal moc blízko Šindelářovi a navíc byl faulován. V následné početní výhodě přišlo několik velkých šancí Liberce, z nichž tu největší měl Vampola - od modré čáry však ležícího Šindeláře nepřekonal.

"Celkově jsme zaostávali v té koncovce, tlaku do branky i v efektivitě. Na jednu stranu musím vyzdvihnout výkon gólmana Vítkovic, ale na druhou stranu jsou šance, z nichž musíte dát gól, ať v té brance stojí kdokoliv. Musím ocenit hru Vítkovic, které hrály výborně, ale my jsme v tom v těch zápasech selhali," přiznal liberecký trenér Pavel Hynek.

Ve 37. minutě byl po Urbanově akci blízko úspěchu opět Vampola, poskakující puk při dorážce do odkryté branky ale netrefil. Na trestnou lavici musel poté Burger. Bartek nahodil do chumlu hráčů před brankovištěm a Výtisk, který byl jedním z nich, si odražený puk našel a vyrovnal. Už o 77 vteřin později měli však hosté díky Hunovi vedení zpět.

Na začátku třetího dějství byl blízko vyrovnání Nedvěd. Místo toho ale navýšili vedení hosté zásluhou kapitána Burgra, jenž trefil přesně ranou z mezikruží. Liberec se snažil opět vrátit do zápasu, jenže jeho snaha končila často fauly a zbytečnými oslabeními. Když v polovině 56. minuty využil dlouhou přesilovku pět na tři ranou od modré čáry Stehlík, bylo o postupujícím jasno. Lahůdku na závěr přidal ještě Vandas, jenž parádním gólem dovršil suverénní postup Vítkovic.

"Před sérií jsme věděli, že nastupujeme proti velmi kvalitnímu mužstvu, které vyhrálo sedmkrát po sobě. A to se v těch zápasech také potvrdilo. Jejich výkonnost byla opravdu dobrá a nás postup přes ně těší. Navíc jsme to zvládli za tři zápasy a máme i čas na odpočinek," pochvaloval si hostující kouč Peter Oremus.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 2:6 (1:2, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 13. Víšek (Gřegořek, Bartek), 38. Výtisk (Bartek, Hunkes) - 3. Vandas (Kolouch, E. Němec), 11. Šedivý (Szturc, J. Káňa), 39. Huna (Svačina, Roman), 43. Burger (Húževka, Strapáč), 56. Stehlík (Barinka, Burger), 60. Vandas (E. Němec, Kolouch). Rozhodčí: Hribik, Souček - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 13:8. Využití: 1:2. Diváci: 4 936. Konečný stav série: 0:3.

Sestavy:

Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Gřegořek, Výtisk, Voráček, Čakajík, Derner - Vampola, Nedvěd, Filippi - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - K. Jass, Zacha, Bulíř. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Vítkovice: Šindelář - Štencel, Barinka, Sloboda, Kudělka, R. Stehlík, Kovář, Pastor - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Kolouch, E. Němec - J. Káňa, Szturc, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články