Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vítkovice, proti nim Třinec. Extraligové kolo začne ocelářským derby

Extraligová předehrávka nabídne vypjatý duel mezi dvěma rivaly: Vítkovicemi a Třincem. Oba celky se potkají poprvé od jarní čtvrtfinálové série play-off, v níž Třinec suverénním výsledkem 4:0 začal cestu za titulem. Přímý přenos sledujte od 17:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Třinec - Vítkovice
zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

Domácí Ostravané půjdou do derby povzbuzení "last-minute" výhrou ve Zlíně, díky níž vymazali úvodní domácí nezdar s Olomoucí.

"Cílem je samozřejmě navázat na výkon a potvrdit výsledek z ledu Zlína. Víme, že pro veřejnost bude tento zápas atraktivní, pro nás to je další z dvaapadesáti zápasů základní části," prohlásil trenér Jakub Petr, který ale postrádá zraněné opory Romana a Zdráhala.

Třinec v obou úvodních kolech zabodoval, i když v neděli odešel z ledu Komety Brno těsně poražen v nájezdech. Týmu schází klíčové opory Krajíček, Kundrátek a Martin Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Třinec

"Derby je vždy specifické, víme, že to bude nesmírně těžké utkání. Přestože jsme v Brně získali jen bod, výkonem bychom chtěli na tento zápas navázat. Měli jsme pohyb i šance, samozřejmě musíme být produktivnější v koncovce," řekl trenér Třince Václav Varaďa.

Pikantní návrat čeká třineckou brankářskou jedničku Patrika Bartošáka, který v kádru úřadujícího šampiona nahradil reprezentačního kolegu Šimona Hrubce. Jeho posledním působištěm byly více než tři sezony právě Vítkovice.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články