Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vítkovice prohrávaly o tři góly, nakonec se Zlínem senzačně otočily

Ostrava - Hokejisté Vítkovic vyhráli třetí čtvrtfinále play-off extraligy nad Zlínem 4:3, když v poslední třetině čtyřmi brankami senzačně obrátili skóre 0:3. Vítězný gól vstřelil v 58. minutě při přesilovce pět na tři Ondřej Roman. Hostům nebyl nic platný ani hattrick Ondřeje Veselého. Vítkovice snížily stav série na 1:2.

Vítkovice - Zlín
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Do vítkovické sestavy se bezmála po měsíci vrátil veterán Ujčík a hned při svém prvním pobytu na ledě mohl být u vedoucího gólu, jenže pohotový Burgrův švih se už ve 35. sekundě od horní tyčky zlínské branky vrátil zpět do pole. Domácí byli od počátku aktivní a snažili se tvořit hru, ale k dalším gólovým šancím se nedobrali. Své přednosti jim naopak ve čtvrté minutě připomenul hrdina druhé čtvrtfinálové bitvy Honejsek, který se střelhbitě protáhl středem kluziště, ale jeho rána minula cíl.

Vítkovice zoufale hledaly způsob, jak přechytračit bezchybnou zlínskou defenzivu. A od 11. minuty to měly ještě daleko těžší, protože odražený puk se vrátil k Veselému, který ho příklepem zpoza vítkovického beka poslal z levého kruhu za Šindeláře. Zlínu hrálo všechno do plánu: ještě více opevnil střední pásmo a vyrážel k nebezpečným brejkům. Když mu navíc soupeř v úvodu druhé části nabídl dlouhou přesilovku pět na tři, nepohrdl. Čajánkův pokus z voleje ještě Šindelář vykopl betonem, ale Veselý byl u vyraženého puku nejdřív a zblízka ho napálil pod horní tyčku.

Vítkovické úsilí přecházelo v křeč a šance, které by jim mohly vykřesat záblesk naděje, nebyly. Zlínský Holík naopak po brejku bekhendem přestřelil, ale další rychlý protiútok v oslabení sehráli hosté bezchybně, Čajánek kotouč ideálně předložil Veselému, který 46 sekund před koncem druhé třetiny završil hattrick. Až pak si vyloženou šanci vytvořili i domácí, ale Barinka ztroskotal na Sedláčkovi.

Co se čtyřicet minut jevilo naprosto nereálně, přivolal Roman, jenž ve 42. minutě snížil na 1:3. Domácí se nadechli k obrovskému náporu a Húževka v přesilovce ekvilibristickým zásahem ze vzduchu závěrečný tlak ještě přiživil. Hostům v závěru docházely síly, zatímco domácí větřili šanci na zvrat a svírali soupeře jako v kleštích. Další vyloučení Tesaříka potrestal Huna, který v 52. minutě zblízka vyrovnal. V závěru šli Zlínští na dvě minuty dokonce do tří, vítkovický kvintet hosté vyšachovali a Roman svým druhým gólem v 58. minutě dovršil nečekaný zvrat.

HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 4:3 (0:1, 0:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 42. Roman (Svačina, Voráček), 49. Húževka (Burger, Ujčík), 52. Huna (Svačina, Roman), 58. Roman (Svačina, Sloboda) - 12. Veselý (Čajánek), 22. Veselý (Honejsek, Čajánek), 40. Veselý (Čajánek). Rozhodčí: Šindler, Minář - Bryška, Tošenovjan. Vyloučení: 6:10. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8 166. Stav série: 1:2.

Vítkovice: Šindelář - Stehlík, Barinka, Sloboda, Voráček, Malík, Kudělka - Ujčík, Burger, J. Káňa - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, R. Hruška, Húževka - Bartánus, Kolouch, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Řezníček, Urbanec, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, Čech - Honejsek, Čajánek, Veselý - Kubiš, Holík, Köhler - Okál, Šlahař, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurik.

Peter Oremus (Vítkovice): "Naším cílem bylo vítězství, a to jsme splnili. První dvě třetiny ale nebyly takové, jak jsme si představovali. Potřebovali jsme trochu hokejového štěstíčka a první gól, který by nás nakopl. Pak se náš výkon celkově zlepšil."

Rostislav Vlach (Zlín): "Prohráli jsme, dá se říct, vyhraný zápas. Rozhodla poslední třetina a oslabení, která jsme tam hráli. Začalo to gólem v oslabení na 1:3, pak tam bylo i trošku smůly, špatná spolupráce obránců a útočníků. Mrzí nás to, ale takový je hokej a my se musíme kvalitně připravit na pátek."

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články