Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vítkovice prohrály v Plzni a posedmé za sebou nebodovaly

Plzeň- Hokejisté Vítkovic prohráli v 13. kole extraligy na ledě Plzně 2:3. Vyrovnané utkání rozhodl v 56. minutě v přesilové hře Tomáš Divíšek. Ostravané nezabrali ani po změnách v sestavě, ke kterým sáhl trenér Peter Oremus. Do Plzně ani necestovali útočník Jiří Burger a obránce Richard Stehlík. Do sestavy Indiánů se naopak vrátil po disciplinárním trestu útočník Ryan Hollweg.

Úvod utkání mnoho vzruchu nepřinesl, na obou týmech byla znát nervozita z posledních neúspěšných výsledků. V deváté minutě ovšem po Čerešňákově zdržování hry získali domácí možnost krátké početní výhody pět na tři. Divíšek ale neuspěl z dorážky a při pokračující jednoduché přesilovce Balejova bomba z pravého křídla jen těsně minula vítkovickou svatyni a po chytré křížné přihrávce Mozíka netrefil Kratěna z úhlu odkrytou branku.

Poté se směrem dopředu připomněli také hosté. Hlinkovu teč v 11. minutě zastavil Mensator a proti pokusu nekrytého Vandase plzeňský gólman, chytající první utkání v nové sezoně, nemusel ani zasahovat. Jinak se hosté většinou bránili plzeňskému náporu, po zaváhání gólmana Šindeláře ale Divíšek zblízka přestřelil. Těsně před koncem první třetiny mohlo během vítkovické přesilovky udeřit na druhé straně. Mensatorovi propadlo za záda nahození Čerešňáka, ale kotouč dokázal před brankovou čarou zastavit bek Moravčík.


Do prostřední části vstoupili lépe hosté, během další početní výhody ale Hlinka ve 25. minutě nedokázal trefit odkrytou branku. Do vedení se však dostali vzápětí domácí, když se po závaru prosadil střelou z mezikruží Mozík. Za chvíli mohla Plzeň udeřit znovu po vybídnutí Lva od zadního mantinelu, ale Balej v dobré pozici neprostřelil Šindeláře. Z protiútoku pálil při přečíslení dva na jednoho nebezpečně Němec.

Vítkovice se vyrovnání dočkaly až při přesilové hře ve 29. minutě, kdy po rychlé kombinaci propálil Mensatora mezi betony Roman. Početní výhodu ovšem o tři minuty později zužitkovali také domácí díky opakovanému pokusu Simona z bezprostřední blízkosti. Od další pohromy uchránil ostravsky tým Šindelář, který dokázal ve 36. minutě vyrazit bekhendovou střelu volného Kratěny po dalším plzeňském náporu v útočné třetině.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Vítkovice

Začátek závěrečné dvacetiminutovky ovládli hosté. Vandas po výjezdu před branku ještě ztroskotal na Mensatorovi, ale v 50. minutě se po Szturcem vyhraném buly prosadil rychlou střelou při přesilové hře Húževka. Domácí mohli záhy odpovědět, bekhendovým blafákem zakončený Simonův únik ale zastavil Šindelář.

V 55. minutě se zaskvěl i jeho protějšek Mensator včasným přesunem proti voleji Šedivého. Nakonec Plzni pomohl k vítěznému třetímu gólu faul Šenkeříka, který potrestal přesnou střelou do levého horního rohu z mezikruží Divíšek. Hostům k vyrovnání nepomohla ani téměř minutová power play.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Steel 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 26. Mozík (Simon, M. Dvořák), 32. Simon (Pletka), 56. Divíšek (Kratěna) - 29. Roman (Zíb, Svačina), 50. Húževka (Szturc). Rozhodčí: Pešina, Souček - Gerát, Hynek. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:2. Diváci: 4379.

Plzeň: Mensator - Kadlec, Moravčík, Mozík, Jeřábek, Kubka, Pulpán - Kratěna, Divíšek, Pletka - Balej, Lev, Kubalík - M. Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Indrák, Simon, Schleiss. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.

Vítkovice: Šindelář - Zíb, L. Kovář, Čerešňák, Klok, Šenkeřík, Pastor, Štencel - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, E. Němec - Tomi, Húževka, P. Zdráhal - Šedivý, Kolouch, Szturc. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Michal Straka (Plzeň): "Bylo to vyrovnané utkání, obě mužstva chtěla ukončit svoji neúspěšnou sérii. Utkání by asi více slušela remíza, ale nám se podařilo čtyři minuty před koncem ho rozhodnout ve svůj prospěch gólem v přesilovce. Pro nás je to ohromně důležité vítězství. Přivítali jsme návrat Ryana (Hollwega) do sestavy, který je přesně hráč do takové nepohody, ve které jsme teď byli. Jeho třetí útok jsme nasazovali i vždy na úvodní buly, abychom neinkasovali, což se nám v minulých utkáních stávalo."

Peter Oremus (Vítkovice): "Chtěli jsme po sérii neúspěchů bodovat. Moc nám k tomu dnes nechybělo, už jsme sahali po remíze, ale připravila nás o ni individuální chyba hráče. Porážka je pro nás velmi nepříjemná, rozhodně nám v současné situaci nepomůže psychicky. Teď nám nezbývá, než se pořádně připravit na další zápas, který nás čeká v neděli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články