Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice přetlačily Budějovice, dvěma góly rozhodl Svačina

Ostrava - Hokejisté Vítkovic porazili České Budějovice 4:1, upracovaný duel rozhodl dvěma góly Vladimír Svačina. Hosté si připsali sedmou porážku z posledních devíti utkání. Domácí se museli vypořádat s neúčastí obránce Romana Poláka, který měl z pátečního zápasu zraněný kotník.

Domácí hned v úvodu odolali bezmála dvouminutovému oslabení ve třech proti pěti. Největší šanci Jihočechů v ní měl Šimánek, ale ze vzduchu nedokázal sklepnout puk do odkryté klece. Vítkovice po pátečním výprasku s Libercem vsadily na hru jen na tři pětky. Ujčíkovi nabídl v páté minutě gól chybou hostující Rousek, ale Kantor ránu pod břevno vyrážečkou vytáhl.

Při dorážce Romana vzápětí už snad celá hala viděla puk v síti, ale v rozhodujícím momentu spasil hosty nedovoleným zákrokem Vydarený a z přesilové hry už Ostravané nic nevytěžili. Hrál se vcelku vyrovnaný hokej, i možnosti se rovnoměrně střídaly. Málek kryl dva pokusy Podlešáka, Rousek zblízka zase mířil vedle, a tak šly do vedení Vítkovice, když v přesilovce poslal sražený puk do sítě Svačina.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice Steel - České Budějovice

Ani druhá část příliš hokejové krásy nenabídla. Z urputné bitvy bylo cítit, že ani jeden z týmů neprožívá ideální hokejové období. Domácím však ve 32. minutě vyšel brejk do otevřené obrany a Strapáč po přihrávce Šedivého dotlačil zblízka puk podruhé do branky. Hosty však brzy vrátil do hry svou hrubkou při budějovické přesilovce vítkovický Malíka, jehož vyhození středem obranného pásma zachytil Knotek a prostřelil Málka.

Dřív, než se ale Jihočeši dostali k nějaké zajímavé situaci na vyrovnání, přidali domácí důležitý třetí gól. Nově sestavená třetí vítkovická řada udeřila po vyhraném vhazování a Svačina svým druhým gólem ve 46. minutě pojistil výhru Ostravanů. České Budějovice ještě necelé tři minuty před koncem zkusily výsledek zvrátit odvoláním gólmana, jenže z hole Burgera do prázdné branky inkasovaly počtvrté. 

Vítkovice Steel - HC České Budějovice 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. Svačina (Sloboda), 32. Strapáč (Šedivý, Szturc), 46. Svačina (Roman), 59. Burger (Klimek) - 37. Knotek. Rozhodčí: Mikula, Trombík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:4, navíc Kotalík (České Budějovice) 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 3795.

Vítkovice: Málek - Sloboda, Rehák, Malík, Voráček, Štencel, Barinka - Šedivý, Strapáč, Szturc - Ujčík, Burger, Klimek - Huna, Roman, Svačina. Trenéři: Trličík a Moták.

Č. Budějovice: Kantor - Ptáček, Frühauf, Ference, Vydarený, Vráblík, Jank, Kolarz, od 34. navíc Prokop - Rousek, Kotalík, Šimánek - Dej, Knotek, L. Květoň - Suja, Červený, Podlešák - od 32. do 33. navíc E. Turek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Po direktu s Libercem jsme šli do zápasu se záměrem redukce sestavy. Chtěli jsme se dostat do tempa a zvolili jsme hru na tři pětky, ve kterých převládala maximální možná zkušenost a sehranost. Chtěli jsme dostat soupeře pod tlak, dát gól, uklidnit se, ale všechno mohlo být hned úplně jinak. Naštěstí jsme oslabení pět na tři zvládli. To, jak jsme ho odehráli, nám zvedlo sebevědomí a podle mého se to projevilo na dalším průběhu. Myslím, že jsme v zápase byli lepší. Mohli jsme být i produktivnější, ale to trvá už druhou sezonu."

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Myslím, že oba týmy nejsou zrovna tam, kde by chtěly být, a bylo to na hře vidět. V naší situaci musíme mít na své straně určité herní detaily, abychom uspěli. Hned v úvodu jsme nevyužili přesilovku pět na tři, tam musí hráči něco vytvořit. To nás stíhá delší dobu. Musíme i odehrát zápas bez velkých chyb vzadu, to taky nemáme. Proto je těžké bodovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články