Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Vítkovice přehrály Kometu a v tabulce už mají stejně bodů jako Pardubice

Boj o vedení v tabulce zůstává těsný. Vítkovice využily příležitosti se bodově dotáhnout na vedoucí Pardubice, když na domácí půdě porazily 4:1 brněnskou Kometu. Pardubice však mají jeden duel k dobru. 

Radost hráčů Vítkovic
zdroj: ČTK / Ožana Jaroslav

Vítkovice zvítězily i díky jedné trefě Petera Muellera, který barvy Komety čtyři roky hájil. Americký forvard už ale jen pečetil vítězství Ostravanů v power-play, rozdílový gól vstřelil ve 12. minutě Petr Fridrich. Vítkovičtí doma vyhráli jedenáctý z dvanácti zápasů v řádné hrací době, v extralize zabodovali potřinácté v řadě a dotáhli se na vedoucí Pardubice, které měly dnes volno.

Domácí začali jako z partesu a už po 135 sekundách zápasu jim zajistil vedení Krenželok. Hosté mu dali dost času, aby si před bránou zpracoval přihrávku Bernovského od zadního mantinelu a kličkou překonal Čiliaka. Pro zkušeného forvarda, který dlouho pauzíroval kvůli zranění, to byla první trefa sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Kometa Brno

Kometa ale také - a velmi rychle - oplatila gólem. Její první větší šanci o 71 sekund později zakončil Koblížek, který přečíslení tři na dva z osy hřiště vyřešil přesnou střelou k tyči. Vítkovice si ale vzaly vedení zase rychle zpět, když po Lakatošově přihrávce na brankoviště zblízka doklepl puk do sítě Fridrich.

Druhá část proběhla zcela ve vítkovické režii. Domácí snadno procházeli brněnskou defenzivou a měli několik šancí, ale Fridrichova rána v přesilovce skončila na tyči, Kriegera vychytal Čiliak a sólo neproměnil Marosz. A tak se prosadil teprve Bukarts, který v 38. minutě mazácky z trestného střílení ošálil gólmana a bekhendem si připsal už svou čtrnáctou branku v sezoně, čímž se probojoval do čela vítkovických střelců.

Domácí se ani za stavu 3:1 nestáhli a aktivním stylem hry nepustili soupeře do tlaku. Hosté se tak teprve půl minuty před koncem dostali k power-play, které ale velmi rychle využil Mueller a svým bývalým spoluhráčům dal do prázdné branky poslední ránu z milosti. Kometa tak už šest utkání čeká na plný bodový zisk, z toho pětkrát prohrála.

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. L. Krenželok (Bernovský, Marosz), 12. Fridrich (Lakatoš, Grman), 38. Roberts Bukarts z trest. střílení, 60. Mueller (Roberts Bukarts) - 4. Strömberg (Koblížek). Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7169.

Vítkovice: Stezka - Raskob, Koch, Grman, Mikuš, Gewiese, Stehlík - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lednický, Dej, Kalus - Bernovský, Marosz, L. Krenželok. Trenér: Holaň.

Brno: Čiliak - Kučeřík, Ščotka, Ďaloga, Hrbas, Holland, Gulaši, Mlčák - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Kollár, A. Zbořil, Šalé - Dufek, Süss, Kratochvíl. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články