Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vítkovice porazily Pardubice, kterým se vzdaluje play-off

Ostrava - Boj dvou aspirantů na účast v play-off přinesl vítězství hokejistů Vítkovic, kteří v předehrávce 48. kola extraligy udolali Pardubice 2:1 a svému soupeři se v tabulce vzdálili už na osm bodů. K důležitému triumfu nasměrovaly domácí dva góly z přesilovek, ten vítězný vstřelil Tomáš Kudělka. Finiš hostů přišel po snížení Tomáše Buchteleho už pozdě.

Jeden ze zásadních zápasů v boji o play-off začaly oba týmy bez velkých okolků. Hlavně Pardubice už ani neměly na výběr, jenže v první třetině musely spíše čelit ofenzivě soupeře, který se do Východočechů pustil aktivně. V úvodní desetiminutovce si vytvořil několik pološancí i nebezpečnou dorážku Burgera, kterou Salfický reflexivně vykopl betonem. Za větší aktivitu ale domácí byli odměněni v 11. minutě, když navrátilec do sestavy Káňa v přesilovce těsně před brankářem nadzvedl Ujčíkův příklep.

Káňa mohl vítkovické vedení zdvojnásobit. Ještě v 15. minutě mu puk do ideální pozice naservíroval Burger, ale střelec prvního gólu trefil jen Salfického do hrudi. Východočeši se ve druhém dějství snažili o zvrat, ale zformovaný domácí blok ve středním pásmu před Málka nikoho nepustil. Kudělka naopak těsně před koncem druhé vítkovické přesilovky ve 27. minutě našlápl po pravém křídle a zaskočil Salfického střelou pod horní tyčku.

Hosté nebyli s to najít recept na výborně bránícího soupeře. Na kontakt se nedostali ani z trestného střílení, při kterém Radil v 34. minutě za diskutabilní Štenclův faul Málka nepřekonal. Domácím hra do otevřené obrany vyhovovala, ale v třetí části z brejků nevyužil dvě stoprocentní možnosti Ujčík, a tak šest minut před koncem hosté zápas zdramatizovali.

Buchtele poslal odražený puk naslepo před vítkovickou branku a od brusle obránce Malíka se kotouč dostal až Málkova záda. To byla voda na pardubický mlýn. Hosté v závěru vyvinuli velký tlak a necelé dvě minuty před koncem po nepřehledné skrumáži Rolinek znovu jásal, ale rozhodčí po zhlédnutí videozáznamu jeho gól neuznali. Na porážce Pardubic už nic nezměnila ani minutová power play, těsně před kterou naopak ještě Burger orazítkoval břevno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Pardubice

HC Vítkovice Steel - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. J. Káňa (Ujčík, Barinka), 27. Kudělka (Burger, Barinka) - 54. Buchtele (Kousal). Rozhodčí: Fraňo, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 4181.

Vítkovice: Málek - Malík, Stehlík, Sloboda, Voráček, Barinka, Kudělka, Štencel, Lučka - Klimek, Strapáč, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Ujčík, Burger, J. Káňa - Šedivý, R. Hruška, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

Pardubice: Salfický - Benák, V. Kočí, Gawryletz, Mocek, Píša, Vašíček, Marušák, Hudec - Bartek, Cetkovský, Somík - Endál, T. Zohorna, Rolinek - Radil, Kousal, Buchtele - Tybor, T. Nosek, Semorád. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Pro obě mužstva to bylo hrozně důležité utkání a tomu byla podřízena taktika. Nebylo to tak lahodné pro oko diváka. Nechtěli jsme otevřít hru. Dostali jsme se do vedení 2:0, pak jsme měli nějaké situace dva na jednoho a takové šance musíme proměňovat. My jsme úspěchu obětovali krásu. Chtěli jsme si pohlídat kvalitní pardubické útočníky, to se povedlo. Podstatné jsou pro nás tři body."

David Pospíšil (Pardubice): "Nepovedl se nám vstup do utkání. Nezačali jsme na sto procent, jak jsme si řekli. Čekali jsme, co s námi domácí provedou. Když už jsme se konečně dostali ke hře, kterou jsme chtěli praktikovat, prohrávali jsme 0:2. Dělali jsme pochopitelně vše pro to, abychom zápas zvrátili. Dali jsme na 1:2, pak přišel ten sporný okamžik a neuznaný gól. V závěru už bylo málo času. Jsme jaloví v koncovce, nejsme v ní dost důrazní. Na jeden gól se venku vyhrát nedá."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články