Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Vítkovice porazily Kloten a postupují do semifinále

Davos - Hokejisté Vítkovic na Spenglerově poháru v Davosu po dvou prohrách zabrali a v play-off přesvědčivě porazili švýcarský Kloten 5:1. Český vicemistr si tím zajistil účast v semifinále, v němž se v pátek od 15 hodin utká s domácím Davidem, kterému už na turnaji jednou podlehl. 

Zápas Vítkovice - Kloten
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Schneider

Třetí vystoupení na nejstarším turnaji světa vyšlo Vítkovicím na výbornou. I bez nemocného tahouna Burgera přečkaly platonický tlak soupeře v úvodu utkání a v osmé minutě mohly i udeřit. Klimek ale po Pohlově průniku nedokázal ani na dva pokusy překonat Rüegera.

Síť rozvlnil až Jan Káňa, který v 17. minutě ranou pod horní tyčku překonal švýcarského brankáře. Vedoucí gól zvýšil herní jistotu severomoravského týmu. Ostravané lépe bruslili a pátý celek švýcarské ligy bezchybnou defenzivou drželi daleko od vlastní branky. Především z rychlých protiútoků si sami vypracovávali slibné příležitosti.

I druhý gól se zrodil z brejku. Tomáš Káňa prchl po pravém křídle a trefil přesně místo pod lapačkou brankáře. Kloten, bez českého útočníka Vojtěcha Poláka v sestavě, působil bezradně. Definitivně ho srazil Sýkora, který těsně před koncem druhé části po Pabiškově přihrávce zpoza branky skóroval nekompromisní ranou bez přípravy.

Jan Káňa: "V šatně je velice dobrá nálada. Jsme strašně šťastní, že se nám podařilo vyhrát a postoupit. V podstatě to byl nejdůležitější zápas turnaje a my jsme jej zvládli, takže můžeme mít radost. Ale ne dlouho, zítra nás čeká další těžká bitva."

Zápas Vítkovice - Kloten
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Schneider

Když hned v úvodu třetí třetiny přidal v přesilovce přesným švihem čtvrtý gól Pohl, bylo o postupu Vítkovic rozhodnuto. Vedení ještě zvýraznil Štefanka, který puk za brankovou čáru dostal zpoza branky vychytralým nástřelem o gólmanovo lýtko.

Čisté konto nakonec vítkovický gólman Málek neuhájil, 82 sekund před koncem ho dělovkou překonal Du Bois. Svěřenci Mojmíra Trličíka si o postup do finále zahrají v pátek s domácím Davosem, kterému v základní skupině po vyrovnané bitvě podlehli 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články