Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Vítkovice poprvé klopýtly. Plzeň zvítězila v prodloužení díky Stachovi

Stoprocentní bilanci Vítkovic narušila Plzeň. Západočeši vyloupili ostravskou arenu a zvítězili 2:1 v prodloužení. Ačkoliv domácí vedli po trefě Ivana Baranky, hosté rychle vyrovnali zásluhou Vojtěcha Němce a v prodloužení rozhodl vypjaté a důrazné utkání útočník David Stach.

Plzeňský Václav Nedorost v brankovišti Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Pro nás je to psychická vzpruha. Dva body z Vítkovic jsou cenné, máme se od čeho odpíchnout do dalšího zápasu," řekl plzeňský kapitán Milan Gulaš.

Domácí se do soupeře pustili zostra a hostující gólman Milčakov si hned ze startu musel poradit s nepříjemnými pokusy Szturce a Kucsery. Po aktivním vítkovickém nástupu ale začali vystrkovat růžky i Západočeši. Do šance se prokličkoval Nedorost, ale Bartošáka nepřekonal ani nadvakrát. Po gólu však volala příležitost Stacha, který si po úniku roztáhl Bartošáka, ale pak netrefil odkrytou branku.

Do vedení šly nakonec Vítkovice, jejichž přesilovku čtyři na tři zužitkoval nechytatelným příklepem Baranka. První část však přinesla vyrovnaný zápas a Plzeň to i gólově vyjádřila zásluhou Němce, který po rychlém kontru sklepl do sítě přihrávku Preisignera. Náskok domácích tak vynuloval po 74 sekundách.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Plzeň

Boj a přetahovaná se přenesla i do druhé části. Plzeň v ní byla sice střelecky aktivnější, na šance to bylo znovu přibližně vyrovnané. Obrovskou příležitost ve 27. minutě nevyužil Kantner, který ze sóla nepřekonal Bartošáka. Vzápětí nechal Výtisk ujet ještě Němce, ale svou chybu stihl napravit a ani druhé plzeňské sólo gólem neskončilo. Domácí zase mohli v 33. minutě udeřit zásluhou Tybora, ten však po slibně rozehraném přečíslení z úhlu nebyl úspěšný.

"Milčakov dneska chytal skvěle, byl to jeho zápas. Trenér gólmanů Ruda Pejchar to nemá jednoduché, oba brankáři nám chytají výborně a jsem rád, že to dneska pomohlo ke dvěma bodům," řekl Gulaš.

Vyrovnaný souboj mohly Vítkovic zlomit deset minut před koncem normální hrací doby v přesilovce pět na tři, ale explzeňský Schleiss Milčakova neprostřelil. "Chybělo tomu více střelby, pak je ta produktivita taková, jaká byla," řekl vítkovický útočník Rostislav Olesz.

Plzeň byla v závěru dravější a tlačila se před branku, ale rozhodnout v řádném čase nedokázala. Vítkovice v koncovce zápasu vypadly z role, v prodloužení nevyužily přesilovku čtyři na tři a sotva se síly srovnaly, hosté svou aktivitu přetavili v rozhodující úder z hole Stacha.

"Když dvakrát ubránili situaci ve třech, asi si to zasloužili. Byli více na puku, byli hokejovější. My jsme měli využít přesilovky v závěru, tam jsme ten bod ztratili," řekl Olesz.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Baranka (Hrbas, Roman) - 16. V. Němec (Preisinger, Gulaš), 63. Stach (Gulaš). Rozhodčí: Hodek, Kubičík - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 7:9, navíc Olesz 10 minut - Gulaš 10 minut, Allen 10 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5703.

Sestavy:

Vítkovice: Bartošák - Baranka, Hrbas, de la Rose, Šidlík, Trška, Výtisk - Tybor, Roman, Szturc - Olesz, Lev, Schleiss - Dej, Mahbod, D. Květoň - Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal - od 53. navíc Pytlík. Trenéři: Petr a Trnka.

Plzeň: Milčakov - J. Kindl, Čerešňák, Allen, Kaňák, Pulpán, Vráblík - Gulaš, Nedorost, Kantner - Indrák, Kratěna, Stach - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Preisinger. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík, J. Špaček a Pejchar.

Ohlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): "Dnes nám v zápase chyběla rychlost nejen v pohybu, ale i v takovém rychlém rozhodování. Většinu zápasu nás Plzeň převyšovala. Byla tam bojovnost, to se hráčům nedá upřít, ale rozhodující byly naše přesilovky pět na tři a čtyři na tři v závěru utkání. V nich musíme zápas rozhodnout."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Viděli jsme bojovné utkání, spoustu vyloučení a hodně přesilovek. Z naší strany to nebylo ideální. Předtím jsme odehráli tři zápasy velmi dobře, bohužel nám z nich chybělo více bodů, proto jsme tady chtěli za každou cenu bodovat. To se nám nakonec povedlo. Přiklonilo se k nám štěstí a za dva body z Vítkovic jsme rádi."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články