Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice po třech letech uspěly v Třinci, rozhodl obránce Výtisk

Po třech letech skončila domácí neporazitelnost Třince v ocelářském derby. Vítkovice zvítězily v předehrávce 30. kola extraligy ve Werk Areně 4:3 zásluhou branky obránce Jana Výtiska z 53. minuty. Třinec nebodoval po sérii čtyř výher. Nepomohl mu ani dvougólový příspěvek Milana Doudery, který jednou skóroval dokonce v oslabení tři na pět. Oba týmy se znovu utkají už v pátek, tentokrát v rámci 17. kola na ledě Ostravy.

Utkání Třinec - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Dva regionální rivalové se do sebe zaklesli bez velkého taktizování. Už ve čtvrté minutě schoval Roman na mezikruží chytře svůj švih za obránce a nalezl místo pod Hrubcovou vyrážečkou.

Domácí potřebovali na odpověď 77 sekund i značné přispění hostů. Baranka trestuhodně křížným pokusem rozjížděl akci z vlastního pásma, jenže na puk předvídavě vyrazil Doudera a ze sóla pokořil Bartošáka.

I daleko menší zaváhání ve středním pásmu Třinec bez milosti ztrestal. Puk se ve 12. minutě rychle přesunul mezi Růžičkou a Marcinkem až k Draveckému, který z voleje překonal Bartošáka podruhé.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Vítkovice

Ale i vítkovická reakce přišla raketově. Trška využil přetlaku hráčů před Hrubcem a jeho nepříliš prudké nahození od modré čáry prošlo až do sítě.

Jiskřivému derby nescházely ani výjimečné a kuriózní situace. Vítkovicím se naskytla hned v úvodu druhé části výhoda přesilovky pět na tři, ale jejich laxního přístupu v obranném pásmu využil Doudera, který Romanovi odebral puk a tváří v tvář v oslabení o dva muže prostřelil Bartošáka.

"Podcenili to. Jinak bych neměl šanci dát gól," přiznal Doudera. "Udělalo se to tam špatně a dostali jsme z toho gól. Kluci to ale určitě nepodcenili," namítl Výtisk.

Třinec pak byl ve vyrovnaném průběhu o něco nebezpečnější. Růžička v přesilovce naservíroval ve stoprocentní šanci puk před prázdnou branku Adamskému, který ale mířil jen do boční síťky, a z protiútoku se v oslabení po Romanově akci trefil Květoň.

Vítkovice v třetí části vypadaly živější a jejich kontry byly pro soupeře permanentní hrozbou. Nakonec se ale prosadily z nevinně vyhlížející situace v 53. minutě, Výtisk se trefil příklepem od modré čáry.

"Dal jsem gól po delší době. Už jsem řval na Tršku, ať střílí, protože už to tam měl, ale zase tam začal kličkovat. Najednou to vyplavalo, tak jsem to tam prásknul a naštěstí to tam spadlo," řekl Výtisk.

Hosté zvládli lépe i úplnou koncovku a soupeře nepustili k závěrečnému tlaku. Z Třince si vezou tříbodový zisk po šesti porážkách. "Je to derby, které je vždy vyhrocené. Vyhrát derby a ještě na ledě soupeře je super. Doufám, že nás to nakopne a navážeme na to v pátek," uvedl Výtisk.

Oceláři Třinec - HC Vítkovice 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. M. Doudera, 11. Dravecký (Marcinko, Martin Růžička), 21. M. Doudera - 4. O. Roman (Klok), 12. Trška (Kolouch, Tybor), 36. D. Květoň (O. Roman), 53. Výtisk (Trška, Tybor). Rozhodčí: Konc, Staňo (oba SR) - Lederer, Tvrdoň. Vyloučení: 7:8, navíc Linhart (Třinec) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 4614.

Třinec: Hrubec (53. Strmeň) - Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Jank, Linhart - Martin Růžička, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Irgl, Rákos, Hrňa - Chmielewski, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Š. Stránský, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Kolouch, Szturc - Tomi, Hudeček, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Marek Zadina (Třinec): "Bylo to výborné utkání. Myslím, že jsme měli více ze hry, ale bohužel místo abychom za stavu 3:2 dali gól do prázdné branky, tak jsme z protiútoku dostali gól na 3:3. Tam se, myslím, zápas lámal v té přesilovce."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Bylo to derby, jak má být. Jiskřilo to, byla tam spousta osobních soubojů a padaly i góly, což diváci museli ocenit. Pro nás to byl zápas s dobrým koncem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články