Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Vítkovice po obratu v závěru vezou tři body z Mladé Boleslavi

Vítkovice díky obratu v závěrečné třetině vyhrály na ledě Mladé Boleslavi 3:1 a jsou nadále stoprocentní. Bruslařský klub naopak na první zisk stále čeká. Domácí sice po trefě Jakuba Klepiše z druhého dějství vedli, ale mezi 55. a 59. minutou zajistili Ostravanům tři body Peter Trška, Lukáš Kucsera a David Květoň.

Utkání Mladá Boleslav - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Středočechům patřil úvod zápasu a pomohlo jim i Tyborovo vyloučení v 11. vteřině zápasu. Úvodní přesilovka ale branku nepřinesla.

V první početní výhodě hostů pak Kantora, který nahradil po dvou zápasech v domácí brance Krošelje, protáhl tvrdou ranou Lev.

V závěru první třetiny si mohl připsat premiérovou trefu v dresu Mladé Boleslavi Vondrka, ale puk skrz betony Bartošáka neprocedil.

Skóre mohli otevřít zkraje druhé třetiny Ostravané, ale brankář Kantor společně se svými obránci s vypětím všech sil uhájil bezbrankový stav.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Vítkovice

Skóre se poprvé měnilo až ve 35. minutě, když si Klepiš vyměnil puk s Musilem a přesnou střelou k tyči prostřelil Bartošáka.

A mohl přidat hned v úvodu třetí třetiny i druhý gól, když ujel opět společně s Musilem, tentokrát ale dokázal hostující brankář zasáhnout přesně.

Domácí si pak zahráli i půl minuty v pěti proti třem, ale další gól z toho nebyl. I další šance patřila domácím, tentokrát nedokázal dostat puk do odkryté branky Látal.

Po Hanzlíkově chybě se ocitl sám před Kantorem Stránský, ale Klepiš přispěchal na poslední chvíli se sekáním, které zabránilo útočníkovi hostů v zakončení.

A toto vyloučení nakonec hosté potrestali, když Trškova střela od modré čáry doplachtila až do branky.

Za 80 sekund Vítkovice otočily stav. Stránský vyhrál vhazování a Kucsera překonal Kantora. Domácí kouč Kýhos zkusil následně hru v power play a 98 vteřin před koncem pojistil výhru do prázdné branky Květoň.

"Dost možná jsme předvedli náš nejlepší výkon z těch tří letošních zápasů. Jenže co naplat, k bodům to bohužel opět nevedlo," litoval domácí gólman Pavel Kantor, který dlouho držel v utkání čisté konto a prohře nezabránil ani 25 úspěšnými zákroky.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 35. Klepiš (P. Musil) - 55. Trška (Dej, Olesz), 56. Kucsera (Š. Stránský), 59. D. Květoň. Rozhodčí: Hejduk, Bejček - J. Ondráček, Špringl. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 2519.

Mladá Boleslav: Kantor - Bernad, Jan Hanzlík, Pláněk, Němeček, Dlapa, Kurka - D. Šťastný, P. Musil, Klepiš - M. Látal, Žejdl, Orsava - Pacovský, Skalický, Vondrka - Kousal, Najman, M. Procházka - L. Pabiška. Trenéři: Kýhos, V. Čermák a Žabka.

Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Šidlík, De la Rose, Výtisk, Trška - Szturc, O. Roman, Tybor - Olesz, Lev, Schleiss - Dej, Mahbod, D. Květoň - Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka.

Vladimír Čermák (Mladá Boleslav): "Hodnotí se mi to špatně. Třetí zápas v řadě jsme to my, kdo hraje, a pak nás individuální chyby srazí do kolen. Dostaneme dva góly za krátký čas, což nás srazí do kolen a s naší střeleckou potencí už nejsme schopni s tím nic udělat."

Jakub Petr (Vítkovice): "V první jsme si na led přenesli lázeňskou atmosféru, protože jsme od včera byli v Poděbradech. Tam si Boleslav zasloužila odskočit. Ve druhé už jsme měli šance my, ale paradoxně jsme prohrávali po trefě zkušeného hráče Boleslavi. Ve třetí třetině jsme chtěli pokračovat v aktivitě, ale byli jsme utlumeni častými vyloučeními. Klíčové bylo ubránění dvojnásobné přesilovky, za což jsme byli odměněni. Byl to takový spíš remízový zápas do prodloužení, na naši stranu se ale dnes přidalo štěstí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články