Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vítkovice padly s Davosem, za který se trefovali Češi

Davos – Tři góly českých útočníků převedly hokejisty Davosu přes Vítkovice v dnešním semifinále Spenglerova poháru. Na výhře švýcarského klubu 4:2 se střelecky podíleli Petr Tatíček, Pavel Brendl i Petr Sýkora, tedy všichni tři čeští legionáři, kteří v dresu domácího celku zasáhli do zápasu. Extraligový vicemistr vedl ještě 2:1, ale pak neodolal sílícímu tlaku soupeře.

Davos - Vítkovice
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Schneider

Pořádající tým byl v úvodu utkání lepší. Jeho převahu také už ve čtvrté minutě zúročil prvním gólem Sciaroni, kterého nezištně našel Earl. Davos táhla do finále elitní řada s dvěma krajánky Sýkorou a Tatíčkem, který měl v deváté minutě v oslabení i další velkou šanci, ale Málek jeho střelu tentokrát kryl. Vítkovice vytěžily gól z první větší příležitosti. Poté, co přestály dvouminutové ostřelování v oslabení, vyšel Ostravanům rychlý protiútok a Šedivý švihem srovnal. Největší tlak Švýcarů se rozplynul a Tomáš Káňa mohl v 17. minutě dokonce obrátit stav, ale zblízka Genoniho nepřekonal.

Davos svůj nápor restartoval ve druhé třetině. Málek zazářil při šancích Earla a Tatíčka, a když pak vítkovický Walker pohotovou dorážkou dostal hosty do vedení, domácí tým přepnul ještě na vyšší rychlost. Hlavně když byli na ledě Sýkora, Tatíček a spol., před Málkem to hořelo. Tatíček jen 52 sekund po Walkerovi skóre opět dorovnal, poté ještě trefil tyčku stejně jako Earl. Mohutný tlak Davosu korunoval další český legionář Brendl, který v polovině zápasu bombou překonal Málka potřetí.

Brendl se pak řítil na Málka ještě úplně sám, ale podruhé už byl lepší vítkovický brankář. Hosté se v závěru vrátili do zápasu. Jedinečnou možnost k vyrovnání nevyužil Tomáš Káňa, proti kterému se ve 43. minutě vyznamenal Genoni. Vítkovice podobně jako v prvním vzájemném utkání s Davosem sahaly po remíze, dvě minuty před koncem však Genoni zmařil další velkou šanci Kudělkovi. V power play postup domácích zpečetil Sýkora.

HC Davos - HC Vítkovice Steel 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Sciaroni (Earl, Sejna), 25. Tatíček (Niinimaa, Von Arx), 30. Brendl (Guggisberg, Niinima), 60. P. Sýkora - 12. Šedivý (Collenberg), 24. Walker (Kucsera). Rozhodčí: Jablukov (Něm.), Stricker - Kohler, Kaderli (všichni Švýc.). Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 7 000.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články