Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítkovice ovládly moravské derby, Olomouc zdolaly 3:1

Ostrava – Vítkovice vybojovaly důležité tři body v boji o play-off, když v severomoravském derby zdolali Olomouc 3:1. Hanáci vykročili dobře k ukončení desetizápasové série proher, když Moru zkraje druhé třetiny poslal do vedení Laš. Jenže nedlouho poté za Vítkovice srovnal Huna a následně otočil Olesz. Třetí branku domácích přidal ve třetí třetině Stehlík.

Domácí neměli proti týmu s nejhorší aktuální formou snadné pořízení. Ruce jim mohl rozvázat rychlý gól, který však v šesté minutě sudí zřejmě neprávem odepřeli domácímu Hlinkovi. Trvaj před jeho dorážkou očividně neměl puk pod kontrolou a za sekání naopak odeslali na trestnou lavici vítkovického Olesze.

Při hře pět na pět měly Vítkovice značné potíže se silovým pojetím olomoucké hry, tvrdostí a důrazem. Víc prostoru se jim dostávalo pouze v přesilových hrách, ale trestuhodně promarnily skoro dvouminutovou přesilovku pět na tři. Na Trvaje přiletělo několik střel a největší práci měl s Hunovým švihem, který ale srazil vyrážečkou.

Od 22. minuty museli Ostravané likvidovat dokonce manko. Dlapa 'daroval' zpoza vlastní brány puk přímo na hůl hostujícího Hermana a Laš jeho neúspěšný pokus dopravil za Dolejšova záda. Domácí ale rychle kontrovali v přesilové hře a pohotovou dorážkou Huny z brankoviště. Jednu z mála defenzivních chyb Hanáků pak domácí využili k rychlému brejku a Olesz chytrým švihem obrátil skóre.

Úporná bitva byla plná tvrdých soubojů, ale skoupá na velké šance. Vítkovice si definitivně mohly vydechnout až dvanáct minut před koncem. V další početní výhodě nejprve spálil gólovou příležitost Hlinka, ale Stehlík pak umístěnou ranou tahem Trvaje už překonal.

Nováček na zvrat neměl. Knotek přesto mohl závěr alespoň zdramatizovat, ale sám před Dolejšem neměl přesnou mušku a druhý pokus mu vítkovický brankář zmařil. Olomouc v závěru ještě sáhla k power play, ale soupeř jí v ní nic důležitého nedovolil.

HC Vítkovice Steel - HC Olomouc 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Huna (Zíb, Roman), 27. Olesz (Stehlík), 48. Stehlík (Svačina, Roman) - 22. Laš (Herman). Rozhodčí: Lacina, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Diváci: 5029.

Vítkovice: Dolejš - Kovář, Stehlík, Zíb, Dlapa, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.
Olomouc: Trvaj - Majeský, Staněk, Vyrůbalík, Jaroměřský, Škůrek, Ondrušek - Marosz, Patera, Cibák - Zuzin, Herman, Laš - T. Rachůnek, J. Knotek, Buc - Matai, Řípa, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.

Jakub Petr (Vítkovice): "Bylo to naprosto vyrovnané utkání. Nebyl to tak líbivý hokej. Olomouc má velice nepříjemný styl a parádní forčekink, těžko se s tím vyrovnáváme. Bylo to znát v první třetině, i když jsme na to byli připraveni. My jsme se do takové bojové nálady a sebeobětování dostali až ve druhé třetině. To tam v první třetině chybělo, ale dalších čtyřicet minut bylo solidních a my jsme za to hráčům poděkovali."
Petr Fiala (Olomouc): "Není nic jednoduchého hráče namotivovat, když se desetkrát prohraje. Z pohledu minulých výkonů ale naše hra dneska byla trošičku lepší. Rozdíl mezi soupeři byl při hře v oslabeních a v přesilových hrách, kde jsme si my nevytvářeli šance. Naopak jsme v nich dva góly dostali. To bylo rozhodující. Nejen, že se v nich domácí dostali do tlaku a měli šance, ale také je proměňovali. Pracujeme na tom, ale v zápasech se to zatím neprojevuje a v zápasech nás to sráží dolů. Ještě jsme tam v třetí třetině nějaké šance měli, ale na ty soupeře to momentálně nestačí." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články