Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice otočily zápas v Kladně a poskočily na sedmou příčku

Kladno – Po dvou zápasech, v nichž nezískali ani bod, se dočkali hokejisté Vítkovic výhry. Ostravané sice v Kladně od úvodu prohrávali, ale ještě během první třetiny zápas otočili a vyhráli 2:1. Díky vítězství se posunuli v tabulce na sedmou příčku. Kladno zůstává předposlední.

Vítkovický Roman Szturc slaví branku v síti Kladna
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Rytíři toužili opustit třinácté místo, na které spadli po páteční prohře ve Zlíně, ale před slabou návštěvou se jim to nepodařilo. Na televizní utkání dorazilo na stadion jen tisíc diváků, kteří viděli vydařený úvod domácích.

Již ve druhé minutě Kladno vedlo. První střelu na vítkovickou branku gólman Dolejš vyrazil, ale na dorážku Bajarunse již byl krátký. Lotyšský útočník tak střelil svůj první gól v sezoně.

Radost domácích ovšem netrvala ani minutu. Faul Petra Hořavy potrestal v přesilovce Sturcz. Následně mohl hosty poslat do vedení Roman, ale ve své velké příležitosti ztroskotal na Cháberovi v kladenské brance.

Nejproduktivnější formace Vítkovic se ale prosadila ve 13. minutě, kdy se Svačina pěkně uvolnil u mantinelu, mezi kruhy našel osamoceného nejlepšího střelce mužstva Hunu a slovenský útočník zamířil přesně. Následně mohl přidat další gólový zásah, ale s příležitostí se nevypořádal dobře.

Druhá část hry byla oboustranně hodně rozháraná. Rytíři se snažili, ale chyběla jim přesnější kombinace, finálová přihrávka a v neposlední řadě i přesnější střelba. Bajaruns byl na ledě hodně vidět, ale další dvě brankové příležitosti neproměnil.

Ostravská defenziva naopak pracovala na jedničku. Řadu střel domácích zblokovali hostující hráči, a když některá střela prošla až k Dolejšovi, byl devatenáctiletý gólman připravený. Vyrovnat se Kladnu nepodařilo ani v závěrečné power play.

Rytíři Kladno - HC Vítkovice Steel 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Bajaruns (Hlaváč) - 3. Szturc (M. Hruška), 13. Huna (Svačina, Roman). Rozhodčí: Fraňo, Turčan - Jindra, Skopal. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 1094.

Kladno: Chábera - David Růžička, Kaberle, L. Procházka, Doudera, P. Hořava, Kolářík - M. Hořava, Patera, Kuchler - Tenkrát, Dragoun, Hlaváč - Bajaruns, Machač, Rudovský - Eberle, Lukáč, Dalecký. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Vítkovice: Dolejš - Pastor, Stehlík, Sloboda, Kudělka, M. Hruška, Bail - Strapáč, E. Němec, Hůževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa I, Burger, Szturc - Vandas, Valčák, Kolouch. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Petr Tatíček (Kladno): "Jsem velice zklamaný z výsledku. Sice jsme vedli, ale pak jsme ještě v první třetině udělali dvě hrubé chyby, ze kterých jsme inkasovali. Bohužel od samého počátku sezony nás velice trápí střelecká impotence. Nemáme ani patřičné štěstí. O mnohém vypovídá fakt, že ve druhé čtvrtině základní části jsme ve 13 zápasech vsítili pouhopouhých 17 gólů. Pak se nemůžeme divit, že jsme tam, kde jsme. Vše bohužel korunovala dnešní katastrofální návštěva. Jako hráč, fanoušek nebo kouč nepamatuju tak nízkou návštěvu." 

Peter Oremus (Vítkovice): "Byl to pro nás nesmírně důležitý zápas. Po prohře s Karlovými Vary jsme dokázali hned následně na Kladně zvítězit a vezeme si tři důležité body. V sezoně se nám zatím daří lépe venku, než v domácím prostředí. Věřím, že postupem času pohodu ze zápasů na cizích kluzištích přeneseme i do domácího prostředí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články