Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Vítkovice otočily zápas proti Pardubicím, v nájezdech uspěl Bukarts

Vítkovice zopakovaly páteční obrat a proti Pardubicím také zápas z 0:2 otočily na vítězných 3:2 po samostatných nájezdech. Dva góly vstřelil nejlepší vítkovický kanonýr Roberts Bukarts. Východočeši podlehli Ostravanům pošesté v řadě. Byť v posledních třech kolech pokaždé bodovali, zůstávají na posledním místě tabulky.

Utkání Vítkovice - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Je to ztráta po takovém průběhu. Chtěli jsme více. Příčinu ztráty dvou bodů bych viděl ve druhé polovině druhé třetiny, kde jsme neproměnili několik šancí," konstatoval pardubický trenér Radek Bělohlav.

Vítkovice po velkém pátečním obratu proti Kometě znovu začaly vlažně a byli to hosté, kteří v úvodu vyvinuli větší aktivitu.

Do vedení je poslal ve 14. minutě Beran, který při signalizované výhodě Svobodou tečoval Zdráhalovo nahození. Hosté pak z brejku mohli i zvýšit, ale Harju padajícího Svobodu nepřehodil.

Domácí se k ohrožení pardubické brány dostali až v úplném závěru první dvacetiminutovky. Páteční hrdina Bukarts byl sám před Kacetlem, který však jeho ránu vyrazil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Pardubice

Do druhé části naopak Vítkovičtí nastoupili mnohem lépe a vytvořili si převahu. Do sóla se nečekaně dostal obránce Bodák, ale Kacetl jeho akci eliminoval stejně jako o pár minut později možnost Schleisse.

Pak ale opět přišly příležitosti Pardubic. Svoboda vychytal Tybora i Mandáta, ale v 36. minutě už nedokázal odvrátit gól po hostujícím přečíslení dva na jednoho a Látalově střele. Do podobného průniku se Látal dostal znovu v dalším střídání, ale Svoboda domácí podržel.

"My jsme dvě třetiny hráli velice dobře, dobře nám jezdily nohy, oni toho moc neměli. Pak se asi něco změnili a byli o trošku lepší," mínil pardubický brankář Ondřej Kacetl.

Domácí opět začali dohánět promarněný čas až v třetí části. Bukarts ve 43. minutě po kombinaci s Romanem ranou bez přípravy prostřelil Kacetla a domácím znovu narostla křídla.

"Nevím, čím to je. Najednou, když prohráváme, tak to z nás spadne. Ale musíme se na to zaměřit, protože to určitě nebude vycházet donekonečna," řekl vítkovický útočník Stránský.

Už jen na tři pětky, které kouč Petr na ledě točil, nabrali tempo a ve 49. minutě bylo vyrovnáno, když ze vzduchu baseballově zasmečoval puk do sítě Stránský. Regulérnost gólu pak rozhodčí zkoumali nadvakrát bezmála deset minut.

"Byl jsem si jistý, že to není vysoká hůl. Možná to tak vypadalo, ale puk jsem trefil pod břevnem, byl jsem si jistý," prohlásil Stránský.

"Zkoumali to hodně dlouho, a rozhodli, jak rozhodli. Něco tam možná bylo, ale gól platil, tak nemá cenu to řešit," namítl Kacetl.

Vítkovice mohly skóre obrátit ve vlastním oslabení; Schleiss a Mallet v něm jeli dvakrát sami na Kacetla, který však zabránil nejhoršímu.

Zato v prodloužení měli blíže k bonusovému bodu hosté, Tybor však trefil jen tyčku a Mandát při velkém tlaku v přesilovce zblízka za Svobodu puk nepropasíroval.

Hrdinou nájezdů byl vítkovický Bukarts, který proměnil oba pokusy a v šesté sérii rozhodl. "Škoda že když vedeme 2:0, necháme si to ujít. Těžko říct, proč jsme ve třetí trošku polevili. Oni pak byli o něco lepší," dodal Kacetl.

HC Vítkovice - Dynamo Pardubice 3:2 po nájezdech (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 43. Roberts Bukarts (O. Roman, M. Svoboda), 49. Š. Stránský (P. Zdráhal), rozhodující sam. nájezd Roberts Bukarts - 14. M. Beran (J. Zdráhal), 36. M. Látal. Rozhodčí: Hradil, M. Sýkora - Hlavatý, Špringl. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 4825.

Vítkovice: M. Svoboda - Šidlík, Kvasnička, Trška, Bodák, Výtisk, D. Krenželok - Schleiss, O. Roman, Lakatoš - P. Zdráhal, Š. Stránský, Roberts Bukarts - Mallet, J. Baláž, Dej - Guman, Werbik, Razgals. Trenéři: Petr a Trnka.

Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Ivan, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, Mandát - Hovorka, T. Knotek, M. Látal - D. Kindl, Blümel, Harju - O. Matýs, Pochobradský, M. Beran. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články