Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice otočily v Brně a odvezly si všechny body

Brno - Hokejisté Vítkovic zvítězili v 15. kole extraligy v Brně nad domácí Kometou 3:2. Svěřencům kouče Aloise Hadamczika nebyl nic platný ani dvoubrankový náskok, který si vypracovali během první třetiny. Vítězný gól vstřelil dvě minuty před koncem zápasu po chybě domácích zadáků Jiří Burger. Kometa poprvé vyšla doma bodově naprázdno, naopak Vítkovice z posledních pěti zápasů venku počtvrté vyhrály.

Brno - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Agresivnější a důraznější Kometa získala od úvodních minut herní převahu. Dostávala soupeře pod tlak, který zúročila i brankově. V deváté minutě překvapil brankáře Dolejše přesnou střelou Jan Káňa. Snahu Vítkovic dostat se do střeleckých příležitostí brzdily kombinační nepřesnosti při finální přihrávce. V 15. minutě těsně po vypršení přesilovky přidal druhou branku Brňanů po Mrázkově přesné přihrávce Vondráček.

Ve druhé třetině se obraz hry výrazně změnil. Hokejisté Vítkovic začali napadat protivníka hned po ztrátě kotouče a výrazně zlepšili obranu ve středním pásmu. Kometa měla s touto herní změnou značné problémy. Zakládání útoků skřípalo a na rozdíl od úvodu zápasu se zdaleka tak často nedostala k zakončení. Vítkovičtí naopak podstatně častěji zaměstnávali brankáře Čiliaka, kterého ve 29. minutě překonal Szturc.

Kontaktní gól ostravské hokejisty nabudil k ještě větší herní aktivitě. Vyrovnat se podařilo ve 44. minutě Kucserovi ve vlastním oslabení při vyloučení Balána, který ke dvěma minutám za nebezpečnou hru vysokou holí dostal osobní trest za nesportovní chování. Vzápětí ještě trefil Vandas tyčku brněnské branky, na druhé straně prováhal slibnou možnost v přečíslení Mrázek.

Rozhodnutí však nakonec přece jen přišlo ještě před prodloužením, k němuž se schylovalo. V 58. minutě se Burger dostal do samostatného úniku a tváří v tvář Čiliakovi zvolil chytré zakončení mezi betony. Závěr už odehráli domácí hokejisté v křeči a vyrovnat se jim nepodařilo ani při hře bez brankáře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno - Vítkovice

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. J. Káňa II (J. Hruška, Kuboš), 15. Vondráček (P. Mrázek, H. Zohorna) - 29. Szturc (Strapáč, Pastor), 44. Kucsera (Pastor, Kolouch), 58. Burger. Rozhodčí: Pešina, Horák - Kis, Lučan. Vyloučení: 4:6, navíc Balán (Vítkovice) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - Spang, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec - V. Němec, J. Hruška, J. Káňa II - Vondráček, H. Zohorna, P. Mrázek - T. Svoboda, L. Čermák, Burian - R. Zohorna, Dočekal, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Vítkovice: Dolejš - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Kovář, Pastor, Klok - Olesz, Strapáč, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - Zdráhal, Balán, Burger - J. Káňa I, M. Hlinka, Gřeš. Trenéři: Svozil a Petr.

Kamil Pokorný (Brno): "Do utkání jsme vstoupili výborně. Hnali nás diváci, hráči plnili úkoly. Ve výborně rozehraném zápase nás srazily přesilové hry, které nám vůbec nešly. Nedostali jsme se při nich ke střelbě, soupeř je výborně odbránil. Což jej nakoplo a vrátilo do hry. Určitě jsme se po první třetině s náskokem neuspokojili. Chybí nám pět hráčů ze základní sestavy. Pokud hrajeme, co máme, tak to není problém. Ovšem v opačném případě se tato ztráta projeví."

Jakub Petr (Vítkovice): "Utkání bylo vyrovnané. Měli jsme však špatný vstup do zápasu. Chyběl nám pohyb, chtěli jsme, aby se naši hráči prezentovali aktivním hokejem. Od druhé třetiny jsme hodně zlepšili pohyb i celoplošný hokej. Měli jsme v závěru při třetím gólu i štěstí, které nám chybělo v předcházejícím domácím zápase s Hradcem Králové, který jsme prohráli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články