Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice otočily s Chomutovem, stále si mohou zahrát play-off

Ostrava - Hokejisté Vítkovic porazili v předposledním kole základní části extraligy Chomutov 4:3 a o jejich účasti v předkole play-off definitivně rozhodne až závěrečný zápas v Liberci. Proti poslednímu týmu soutěže museli Ostravané obracet zápas ze skóre 0:2. Dva góly zaznamenal Vladimír Svačina, jehož řada dnes nastřílela tři ze čtyř branek.

Domácí zaspali nástup do dalšího důležitého zápasu a už ve 26. sekundě inkasovali z hokejky Důrase, který si v osamění před vítkovickou brankou roztáhl Málka a pohodlně skóroval. O brzké vyrovnání se mohl postarat už ve třetí minutě Szturc, který se v oslabení řítil sám na Kostúra, ale puk po jeho bekhendové fintě skončil těsně vedle tyčky. Vítkovice v prvním dějství svírala křeč a nemohoucnost, kterou neukončil ani Sloboda, jemuž v 19. minutě ve slibné příležitosti sjel puk po čepeli a minul odkrytou bránu.

Dvaadvacet sekund před koncem první části dal naopak domácím ledovou sprchu Hřebejk, který zpoza branky bekhendem protlačil puk za Málkova záda. Do druhé třetiny Vítkovice vlétly jako vyměněné. Do soupeře se zakously daleko lepším pohybem a agresivitou a po rychlém brejku Huny a jeho nezištné přihrávce na Svačinu umazaly ze ztráty první gól. Vítkovický tlak pak konstantně zesiloval.

Klimek ve vyložené šanci ještě minul prázdnou klec, ale Burger pár sekund po něm přesnou dorážkou vyrovnal. Skóre mohl otočit při vlastním oslabení Húževka, který znovu pádil sám na gólmana, ale jeho střelu Řehoř vyrazil. Vítkovice ve druhé třetině vypálily na chomutovskou branku 25 střel, ale na kýžený třetí gól dosáhly až v úvodu třetí části. Svačina se v nehokejové pozici vrhl za letícím pukem před gólmana Řehoře a zřejmě některou částí svého těla kotouč dopravil až do branky.

Domácí pak propásli několik zajímavých situací v přesilovce, ale výhru pojistil ve 47. minutě Huna, jenž nachytal Řehoře v nedbalkách a jeho rána propadla z gólmanovy rukavice až za čáru. Koncovku utkání ještě zdramatizoval přesným příklepem v přesilové hře Divíšek, ale hostům už nebyla nic platná ani závěrečná power play.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Chomutov

HC Vítkovice Steel - Piráti Chomutov 4:3 (0:2, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 23. Svačina (Huna, Sloboda), 30. Burger (J. Káňa, Barinka), 41. Svačina, 47. Huna (Burger, Sloboda) - 1. Důras (Divíšek, Kubinčák), 20. Hřebejk (D. Hruška), 55. Divíšek (D. Hruška, Palin). Rozhodčí: Hribik, A. Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5, navíc Macháček (Chomutov) 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 5411.

Vítkovice: Málek - Malík, Barinka, Sloboda, Voráček, R. Stehlík, Kudělka, L. Kovář, Rehák - Klimek, Burger, J. Káňa - Huna, Roman, Svačina - Bartánus, R. Hruška, Strapáč - Šedivý, Húževka, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

Chomutov: Řehoř - Pavlas, Macháček, Palin, Bartejs, Rutta, Mrázek, Rýgl, J. Stehlík - Důras, Divíšek, Kubinčák - D. Hruška, Sikora, Hřebejk - Zálešák, Šagát, M. Procházka - T. Káňa, Kraft, Hromas. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Věděli jsme, o co jde, ale i přes varování jsme nastoupili špatně a první gól nás srazil do kolen. V první třetině se nám nedařilo vůbec nic. Od druhé třetiny jsme si vytvořili tlak, chodili jsme ostře do soubojů a dali góly. Potom už jsme byli lepší."

Zdeněk Skořepa (Chomutov): "Dneska jsme hráli jenom dvacet minut a to je málo. V naší situaci musíme hrát jinak. Od druhé třetiny jsme soupeře pustili do hry. Přidržovali jsme kotouče, těžko jsme se dostávali do jeho pásma. Od druhé třetiny to nebyla hra, jakou bychom si představovali."

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články