Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice otočily duel s Libercem a vrátily se na druhé místo

Praha - Hokejisté Vítkovic zvládli domácí předehrávku 29. kola extraligy s Libercem a po vítězství 5:4 v tabulce přeskočili druhé Brno. Dva góly vstřelili Vrána a Káňa, Burger s Pohlem si připsali po třech asistencích. Severočeši měli v Ostravě výtečný začátek, ale jejich dvougólové vedení soupeř zlepšeným výkonem otočil. Vítkovice rozjezdily počáteční ztuhlost, zatlačily hosty do defenzivy a vývoj obrátily čtyřmi góly po sobě.

"Vydařil se nám výborně vstup do utkání. Bohužel po prvních deseti minutách, kdy jsme měli hru jasně v moci, jsme naprosto zbytečnými vyloučeními posadili domácí tým na koně. Domácí nabrali tempo a obraz hry se změnil v náš neprospěch. Inkasovali jsme, domácí otočili skóre. Byť jsme byli ve hře až do konce zápasu, nepodařilo se nám vyrovnat. To nás hodně mrzí, protože šance na body dnes byla," prohlásil liberecký trenér Jiří Kalous.

Hokejisté Sparty se dál trápí

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Pardubice - Karlovy Vary

Hokejisté pražské Sparty prohráli v předehrávce 34. kola se Zlínem 0:4 a připsali si sedmou porážku z posledních osmi zápasů. Exsparťanský gólman Tomáš Duba se pod výhru Beranů podepsal čistým kontem, svým třetím v sezoně. O branky Zlína, který nastoupil bez opory zadních řad Martina Hamrlíka, se postarali Jakub Grof, Stanislav Balán, Filip Čech a Michal Důras.

Hokejisté Pardubic prohráli v dohrávce 3. kola extraligy s Karlovými Vary 2:5. Západočeši rozhodli o svém vítězství výborně odehranou první třetinou, v níž si vypracovali tříbrankový náskok. Karlovarští tak vrátili svému soupeři porážku z konce října, kdy na jejich ledě uspěli Východočeši poměrem 3:2. "Nám vyšla skvěle první třetina, asi jsme domácí trochu zaskočili tím rychlým gólem ve druhé minutě. Vůbec celá první třetina vyzněla jednoznačně v náš prospěch, položili jsme v ní základ vítězství. Pak dvě třetiny vyvíjeli domácí enormní úsilí o vyrovnání, ale dobrou obrannou hrou a skvělým výkonem Lukáše Mensatora jsme si zaslouženě odvezli tři body," shrnul trenér Karlových varů Václav Baďouček.

Výsledky hokejové extraligy

29. kolo:

HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 5:4 (1:2, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 10. Káňa (Burger), 23. Vrána (Pohl), 40. Vrána (Pohl), 44. Voráček (Burger, Pohl), 52. Káňa (Burger, Barinka) - 1. Hunkes (Nedvěd), 7. Moravec (M. Hořava), 49. M. Hořava (Vak, Derner), 59. Kudrna (Trončinský, Nedvěd). Diváci: 3 142.

3. kolo:

HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:5 (0:3, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 40. Koukal, 58. Pineault (Špirko) - 2. Skladaný (Melenovský), 9. Pech (Zaťovič, D. Hruška), 20. Kumstát (Čutta, Dej), 35. D. Hruška (Pech), 60. Skladaný (Melenovský, Milan Procházka). Diváci: 7 852.

34. kolo:

HC Sparta Praha - PSG Zlín 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Grof (Balaštík), 28. Balán (Řezníček), 47. F. Čech (Řezníček), 49. Důras (Galvas, I. Rachůnek). Diváci: 3 150.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články