Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice opět prohrály, tentokrát doma s Litvínovem

Ostrava - Hokejisté Vítkovic podlehli v 18. kole extraligy na domácím ledě Litvínovu 3:5 a znovu zabředávají do problémů. Nebodovali ve třetím utkání za sebou. Hosté v duelu plném zvratů dvakrát prohrávali, ale ve druhé polovině zápasu třemi góly za sebou otočili výsledek na svou stranu.

Sport
zdroj: ČT4

Domácím nebyl nic platný ani raketový úvod. Už ve 24. sekundě pronikl litvínovskou obranou Klimek, a ač tísněn a faulován, dokázal překonat Francouze. Litvínov ale nezůstal nic dlužen. Kontroval Hüblovou ranou do tyčky, ale už na začátku čtvrté minuty se k odraženému puku dostal Ručinský a bekhendem vyrovnal. Netrvalo dlouho a Severočeši šli do vedení. Hanzl se v osmé minutě za brankou lehce zbavil Romana a zpoza branky zasunul puk za překvapeného Málka.

Domácí soupeře sice neválcovali, ale na nedostatek možností si nemohli naříkat. Walker předložil puk do ideální pozice Szturcovi před ležícího Francouze, který ovšem ještě stihl zakročit pravým betonem. Vítkovice pak promarnily minutovou přesilovku pět na tři, a když už Klimek gólmana prostřelil, zachránila hosty tyčka. Vítkovické udržela v tlaku pětiminutová přesilovka při vyloučení Guly, který kopnul Walkera, a třebaže v ní čtyři minuty bojovali spíše sami se sebou, po první vydařené akci doklepl Burgerovu střelu do sítě Ujčík.

Početní výhody dnes byly ale pro Ostravany spíše za trest, záhy totiž znovu prohospodařili hru v pěti proti třem. Zápas se lámal v polovině řádné hrací doby. Roman po obléhání litvínovského brankoviště opět strhl vedení na domácí stranu a Ujčíka v šanci na čtvrtý gól takřka vzápětí vychytal Francouz. Prakticky z protiútoku ukázal záda vítkovickým bekům Lukeš a chladnokrevně vyrovnal.

Třiadvacet vteřin před koncem druhé části udělil Vítkovicím lekci z využívání dvojnásobných přesilovek Hübl, který po Lukešově pasu nedal švihem z mezikruží Málkovi žádnou šanci. Jen domácí snaha na Litvínov nestačila, navíc ve 48. minutě Trávníček pohotovou tečí pojistil vítězství Vervy. Domácí se v závěru už zmohli jen na Svačinův gól do posunuté branky, hosté si čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů venku nenechali vzít. Během této série prohráli jen v Kladně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Litvínov
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články