Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice mohou přibrzdit rozjetou Olomouc, Pardubice hostí Spartu

Praha - Hokejisté jedenáctých Pardubic a předposledních Karlových Varů se v utkáních 11. extraligového kola představí v akci s novými trenéry. Richard Král při premiéře v roli hlavního kouče v nejvyšší soutěži povede Východočechy do bitvy proti tradičnímu rivalovi Spartě, Peter Oremus na střídačce Karlových Varů bude hledat cestu, jak udolat obhájce titulu Litvínov. O prodloužení vítězné série, jež čítá už sedm zápasů, bude usilovat Olomouc proti Vítkovicím, utkání sledujte živě od 17:00 na programu ČT sport a našem webu.

18:00 Olomouc - Vítkovice (ČT sport)

Moravské derby mezi Olomoucí a Vítkovicemi v minulém ročníku přinášelo zásadně úspěch domácím celkům. Pokračování tradice nahrává aktuální forma Kohoutů, jejichž šňůra sedmi vítězství nebudí respekt pouze v Ostravě. Vítkovicím se však také aktuálně daří - za tři poslední zápasy neztratily ani bod. Olomouc je v první čtvrtině úspěšná nad vlastní očekávání. Na vedoucí Plzeň jí chybějí pouhé dva body a v případě pátečního vítězství a zaváhání Liberce se Zlínem by svěřenci Zdeňka Venery mohli jít dokonce do čela soutěže. "Nikdo v klubu výsledky nepřeceňuje, ale jsme samozřejmě rádi, že nám přibývají body. To je nejdůležitější. Chceme pokračovat v poctivých výkonech a zodpovědné defenzivě," řekl asistent Jan Tomajko.

Hanáci se s 15 obdrženými góly pyšní i nejpevnější obranou ligy. "Olomouc hraje výborně organizovaně, hlavně v obraně. Podle toho, co jsme viděli, dokážou skvěle měnit tempo a styl hry. Do toho ještě série sedmi vítězství, takže proti sobě budeme mít hodně sebevědomého soupeře," řekl jeden z vítkovických trenérů Jakub Petr. Vítkovice mají navíc na poslední dvě utkání na Hané hodně hořké vzpomínky - prohráli je 1:9 a 1:4.

17:30 Mladá Boleslav - Brno

Mladá Boleslav doma pokaždé bodovala, o vylepšení této bilance bude usilovat proti Brnu. Kometa se po krátkém výpadku dostala do herní pohody, třikrát za sebou vyhrála bez ztráty bodu. "Pokusíme se navázat na výkon z posledního utkání proti Chomutovu, kdy jsme dvakrát ztratili dvoubrankový náskok a dokázali jsme se přitom v závěru zápasu herně zvednout. Rádi bychom úspěšnou bodovou sérii prodloužili. Boleslav ale představuje hlavně na domácím ledě velmi silného protivníka, který vyniká kvalitní obranou," poznamenal kouč Brna Alois Hadamczik.

17:30 Zlín - Liberec

Poslední Zlín, který vyšel dvakrát po sobě naprázdno, přivítá druhý Liberec. Oproti soupeřům mají Berani k dobru ještě dvě dohrávky, ale své postavení chtějí bez ohledu na to zlepšit. "Jsme už jediným týmem v extralize, který doma nebodoval. Proto je naším cílem tuto nelichotivou sérii ukončit. K tomu potřebujeme, aby všichni hráči podali více než stoprocentní výkon," řekl zlínský kouč Rostislav Vlach.

17:30 Chomutov - Hradec Králové

Chomutov přivítá Hradec Králové. Pokud Piráti uspějí v základní hrací době, přeskočí svého soka v tabulce.

18:00 Pardubice - Sparta

V Pardubicích nastaly změny i přesto, že Dynamo naposledy uspělo v Litvínově. Král s Markem Zadinou nahradili Miloše Říhu mladšího a Václava Baďoučka. "Hráče to může nakopnout, že mančaft vyhrál, budou mít trošku nějaké sebevědomí," uvedl Král. "A možná je dobře, že máme tak těžký rozjezd. Když přijde hodně lidí, tak to hráče vyburcuje a dostanou nějaký impulz. Věřím, že to bude dobré," doplnil. Rovněž Zadina vyhlíží první zápas s velkým očekáváním. "Sparta je výzva a uděláme vše pro to, abychom ji doma před našimi fanoušky porazili. Očekávám výborné utkání," prohlásil Zadina.

Sparta uspěla venku z pěti vystoupení zatím jen jednou - ve 2. kole ve Zlíně. "Jedeme tam s vidinou dobrého výkonu a dobrého výsledku. Sahali jsme na bod v Brně, získali jsme ho v Liberci i Litvínově a přes ty porážky nebyly naše výkony špatné. Kádr v Pardubicích je na vysoké úrovni, mají tam teď nějaké funkcionářské i trenérské změny, ale my se na to nesmíme ohlížet a musíme podat výkon, který potřebujeme k dobrému výsledku," řekl asistent trenéra Zdeněk Moták.

18:00 Karlovy Vary - Litvínov

I změny v realizačním týmu Karlových Varů nastaly po vítězném duelu, který Energie odehrála na ledě Sparty. Oremus nastoupil jako hlavní kouč místo Karla Mlejnka, ten se stal jeho asistentem místo Tomáše Marišky. První prověrkou bude Litvínov. "Má velmi kvalitní tým. Udělali titul a je asi jen otázkou času, než se budou posouvat dopředu. Ale já se starám o svoje mužstvo a my se musíme velmi zodpovědně připravit. Budeme bojovat a určitě se o vítězství ostře popereme," ujistil Oremus. 

"Těžko říci, co se soupeřem udělá změna na trenérském postu, ale vždy to do mužstva přinese nějaký impulz. Pro nás je každé utkání důležité, potřebujeme bodovat," řekl asistent hostujícího trenéra Ondřej Weissmann. Verva tři zápasy nebodovala a dala v nich celkem jen dva góly. "Některé zápasy jsem měli dost šancí a dali i dost gólů, ale výsledkově to neudrželi. Teď se do toho přidala i trochu smůla v koncovce. Máme menší pohyb, důraz, takže u toho musíme začít. Hlavně v bruslení se musíme zlepšit a já věřím, že pak to bude v pořádku," pojmenoval Weissmann hlavní nedostatky ve hře Severočechů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články