Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítkovice loupily v Mladé Boleslavi, dvakrát se trefil Roman

Vítězná série hokejistů Vítkovic neskončila ani v Mladé Boleslavi, kde zvítězili 4:1. Dvakrát se do střelecké listiny zapsal nejproduktivnější hráč severomoravského týmu Ondřej Roman. Ridera slavila potřetí za sebou a poskočila na páté místo, domácí naopak nenavázali na předchozí skalp Liberce a okupují devátou pozici.

Hokejisté Vítkovic se radují ze vstřeleného gólu
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Úvodní třetina příliš vzruchu nenabídla. První oživení přinesl až v šesté minutě Procházkův pokus v oslabení. Vítkovičtí sice přesilovku nezužitkovali, ale necelou minutu od jejího skončení si mezi kruhy najel Kurovský, rychlým blafákem do forhendu si rozhýbal domácího gólmana Růžičku a snadno otevřel skóre. Od 14. minuty se jen nárazově hrálo v pěti na obou stranách, stav 0:1 se však nezměnil.

Do prostřední dvacetiminutovky šli ale hosté ve čtyřech, když dobíhala většina Kolouchova trestu. Uběhlo jen 31 vteřin a zásluhou Žejdla, jehož našel skvostnou nahrávkou Klepiš, bylo vyrovnáno. Možnost dokonat obrat pak nevyužil Kousal, jemuž sebral radost z gólu strážce hostující branky Bartošák.

Místo toho si vzali ve 28. minutě vedení zpět na svou stranu Vítkovice. Poté, co hosté přečkali bez úhony Barankův trest, se dostali do přečíslení tří na jednoho a Roman zakončil nechytatelně pod horní tyč. V polovině 33. minuty měl vyrovnání na holi bek Němeček, který se vydal na útočný výpad, jenže Bartošák zasáhl betonem. Na druhé straně nemířil přesně Lev.

Ve 35. minutě odpálil Říha v tísni kotouč do hlediště a připravil tak svým spoluhráčům horké chvilky, neboť na trestné lavici už seděl Lenc. Hráči Vítkovic tak měli na 54 vteřin možnost dvojnásobné početní výhody a stačilo jim půl minuty, aby navýšili svůj náskok: Květoň dobře počkal, než mu před brankoviště dobruslí Roman a pak mu nabídl snadnou trefu - 1:3.

Snížit mohl ještě do druhé přestávky Pacovský, ale Bartošák byl opět pozorný. Právě domácího útočníka pak před polovinou třetího dějství tvrdě zasáhl Výtisk a hodně otřesený Pacovský zamířil do kabin, ale po chvíli už byl zpět na domácí střídačce. Další minisouboj s Němečkem vzápětí vyhrál Bartošák. Domácí to už tři a půl minuty před koncem zkusili s hrou bez brankáře, ale Žejdlův faul jejich tlak přibrzdil. Vše pak definitivně rozhodl Szturc rychlým zakončením mezi Růžičkovy betony.

20. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Žejdl (Klepiš) - 9. Kurovský (Jáchym, Tomi), 28. O. Roman (D. Květoň, Baláž), 36. O. Roman (D. Květoň, Baranka), 60. Szturc (Olesz, Klok). Rozhodčí: M. Petružálek, Pražák - Lhotský, D. Klouček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. Diváci: 2077.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Eminger, Kotvan, Jan Hanzlík, Knot, J. Říha, Němeček, Hrdinka - Klepiš, P. Holík, Valský - Orsava, Žejdl, M. Procházka - Lenc, P. Musil, Pacovský - P. Kousal, Urban, L. Pabiška. Trenéři: Augusta, Ujčík a Žabka.

Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk, D. Krenželok - Baláž, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Lev, Olesz - Š. Stránský, Kolouch, Szturc - Tomi, Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články