Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vítkovice jsou s prací kouče Petra spokojeny, prodloužily s ním smlouvu

V roli hlavního kouče a generálního manažera Vítkovic bude i nadále pokračovat Jakub Petr. Bývalý kouč české reprezentační dvacítky s ostravským klubem podepsal nový víceletý kontrakt. Čtyřiačtyřicetiletý Petr zastává obě funkce od března 2016, předtím byl ve Vítkovicích asistentem trenéra Ladislava Svozila.

Vítkovice potvrdily setrvání realizačního týmu před startem čtvrtfinále, do kterého vstoupí v úterý proti mistrovské Kometě Brno. Zůstává i asistent trenéra Pavel Trnka, který je u týmu druhou sezonu.

"Prodloužení smlouvy se současnými trenéry a pokračování dosavadního realizačního týmu je jen potvrzením naší koncepční práce. Se změnou majitele a příchodem nového generálního partnera zahájil vítkovický hokejový klub období pětileté koncepce," řekl majitel Vítkovic Aleš Pavlík.

"Jejím cílem je vrátit Vítkovice mezi nejlepší kluby v Česku i v Evropě, pracovat na budování značky, aby byla úspěšnou a atraktivní pro fanoušky i partnery. Aby důstojně a úspěšně reprezentovala tradici, bohatou historii, naše město i náš kraj," uvedl Pavlík.

"Součástí celé této vize je spolupráce s lidmi, kteří mají stejný cíl, chuť posouvat náš klub dále a pracovat na jeho vzestupu. Mám velkou radost, že Jakub Petr s Pavlem Trnkou, jako i zbytek realizačního týmu A-mužstva, pokračují na svých postech, budou i nadále odvádět profesionální výkony a jejich snahou bude pomáhat hokejovým Vítkovicím dosahovat co největších úspěchů," dodal Pavlík.

V minulé sezoně skončily Vítkovice po vyřazení v předkole play-off deváté, po základní části byly osmé. Došly také do čtvrtfinále Ligy mistrů. V tomto ročníku se posunuly na čtvrté místo dlouhodobé soutěže. "Mám radost, že můžeme s celým realizačním týmem, a především s Pavlem Trnkou pokračovat v naší práci," prohlásil Petr.

Chce nadále pomáhat rozvoji vítkovického hokeje. "Navzdory velice dobře rozehrané sezoně máme ještě rezervy. Stejně tak si uvědomuji, že i my trenéři ještě nedosahujeme takové úrovně jako ti nejzkušenější kouči. I na tom chceme v následujících sezonách pracovat," uvedl Petr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články