Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vítkovice jsou jedinou výhrou od finále

Praha - Hokejisty Vítkovic dělí už pouze jediný vítězný zápas od postupu do finále play-off extraligy. Svěřenci kouče Aloise Hadamczika sice ve čtvrtém utkání na ledě pražské Slavie třikrát prohrávali o gól, pokaždé ale vyrovnali a nakonec si po trefě Radima Hrušky v čase 58:52 připsali výhru 4:3 a vedou 3:1 na zápasy. Páté utkání je na programu v pátek v Ostravě a začne v 18:10. Informace najdete také na serveru hokejživě.cz.

Slavia měla stejně povedený nástup do utkání jako v pondělí, neboť šla opět do vedení již ve třetí minutě. Postaral se o to dokonce stejný střelec, jímž byl útočník Červenka. Hostujícímu Strapáčovi sebral puk Kůrka, naservíroval ho do jízdy Červenkovi a ten pálil přesně do levého horního růžku Štěpánkovy branky. Rozdíl oproti pondělku byl v tom, že Slavia si své vedení užila déle než 23 vteřin. Ostravané se však za svou aktivitu vyrovnání dočkali. Na konci sedmé minuty sice ještě nedokázal Kvapilovu výtečnou přihrávku zužitkovat u pravé tyčky zapomenutý Burger, neboť Furch se proti jeho zakončení stihl přesunout, ale Barinkovo nahození ve 12. minutě prošlo skrze clonící hráče do sítě.

V úvodu druhé části musel na trestnou lavici Krenželok, hosté sice celé oslabení přečkali bez úhony, ale tři vteřiny po skončení trestu inkasovali z hokejky Svobody, jehož našel zpoza branky Vondrka. Ve 28. minutě mohl zvýšit po povedené individuální akci Sklenář, Štěpánka v koncovce ale nepřelstil. Následně se proti pravidlům provinil Roth a Ostravané už po osmi sekundách srovnali zásluhou Szturce krok. I Pražané ale udeřili v přesilovce. Ve 32. minutě při trestu Barinky, který se svému potrestání hodně divil, nahodil puk od modré čáry Roth a Havel ho z bezprostřední blízkosti tečoval mimo Štěpánkův dosah.

Slavia neproměňovala šance

Zkraje třetího dějství měl vyloženou šanci Vondrka, Štěpánek se však stihl přesunout a jeho ránu s velkým štěstím vytěsnil. Velmi slibně vypadaly pro domácí i následné dva pokusy Červenky v krátkém sledu, chyběla jim však větší přesnost. V 50. minutě tak přišlo trochu nečekané vyrovnání: Selingrův pokus vyrazil Furch pouze před sebe a důraz Štefanky, který na druhý pokus dostal puk do branky, slavil úspěch.

Slavia poté ještě přidala a byla v těchto fázích výrazně lepším týmem. Své šance však nedokázala proměnit. Jen 68 vteřin před koncem základní hrací doby vypadl Furchovi puk po Ujčíkově nahození, Svačina ho zpoza branky rychle předložil Hruškovi a ten rozjásal ostravské fanoušky. Hra Slavie bez brankáře v poslední minutě již změnu skóre nepřinesla.

Slavia Praha - Vítkovice Steel 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Červenka (Kůrka), 24. Svoboda (Vondrka, Campbell), 32. Havel (Roth, Červenka) - 12. Barinka (Ujčík), 29. Szturc (Štefanka, Krenželok), 50. Štefanka (Selingr, Szturc), 59. R. Hruška (Svačina, Ujčík). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 8 971. Stav série: 1:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články